Cases: Handel

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de online, hybride en live congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Ondernemend Den Haag raakt geïnspireerd tijdens The Hague Inspired in Amare

Ondernemend Den Haag raakt geïnspireerd tijdens The Hague Inspired in Amare

Donatello Piras vervulde de rol van dagvoorzitter tijdens Den Haag Inspireert, een evenement waar ondernemend Den Haag samenkwam voor inspiratie en netwerken. Met energieke ‘seven minute talks’ en verdiepende kennissessies creëerde het event nieuwe perspectieven en verbindingen tussen meer dan 500 gasten uit de stad en regio. Donatello Piras leidde de plenaire programma’s waarin inspirerende sprekers, voorgedragen door wethouders, actuele onderwerpen bespraken. Als moderator zorgde Donatello Piras voor een vlotte en professionele presentatie, waardoor het evenement een succesvolle dag vol inspiratie en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden werd. In de voorbereiding verzorgde Donatello voor The Economic Board The Hague ook een aparte training voor alle sprekers die de Seven Minute Talks verzorgden.

Meer info

Feed Techno Vision van Trouw Nutrition

Donatello Piras leidde op inspirerende wijze het virtuele evenement FeedTechnoVision, waarbij de uitdagingen van de stijgende kosten van veevoer en de vraag naar wereldwijde productie werden besproken. De presentaties boden waardevolle inzichten en alternatieve oplossingen voor het optimaliseren van productieprocessen. Door deel te nemen aan dit evenement hebben deelnemers nieuwe manieren ontdekt om zich aan te passen aan de veranderende wereldwijde trends in de voedingsindustrie.

Bekijk video
Feed Techno Vision van Trouw Nutrition
Dagvoorzitter bij Food Formule Event Retail 2019

Dagvoorzitter bij Food Formule Event Retail 2019

Op dinsdag 26 november organiseerde Distrifood, in samenwerking met Category & Trade Company, de eerste editie van de het Food Formule Event. Deze eerste editie vond plaats bij de Woonindustrie te Nieuwegein en had als thema “Grip op het Supermarktlandschap”. Onder de bezoekers waren veel vertegenwoordigers uit de industrie, toeleveranciers en adviseurs. Dagvoorzitter Donatello Piras opende het interactieve ochtend programma en bezoekers werden uitgenodigd actief deel te nemen, onder meer door vragen te stellen via de bekende catch box. Aan de hand van de online tijdlijn kon men zien hoeveel er sinds 2000 is veranderd in het supermarktlandschap. Talloze formules zijn verdwenen, andere formules zijn met verschillende concepten gaan diversifiseren. Met de sprekers spraken we over o.a. de enorme cultuurkloof tussen supermarkten en de horeca, dat de winkels relevant moeten zijn en blijven en dat deze relevantie wordt bepaald door de mate van onderscheid.

Dagvoorzitter Nationaal Export Event

Export en Nederland. Van oudsher een belangrijke pijler van de Nederlandse economie. Vandaar ook dat er honderden ondernemers afkwamen op het Nationaal Export Event in Breda, op 6 november 2019, waar Donatello dagvoorzitter was. ING evofenedex Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Oranje Handelsmissiefonds organiseerden dit event waar aandacht was voor de uitdagingen van zakendoen in een ander land, de Nederlandse deelname aan DutchDubai2020 en veel 1-1 gesprekken met ondernemers en de hoofden van de economische afdelingen van de posten in bijna alle landen ter wereld.

De kunst is om plenair zo relevant mogelijk de informatie voor de ondernemer centraal te stellen en de rest van het programma mag worden samengesteld door de deelnemers. Volgens mij was deze missie geslaagd! 🇳🇱

Dagvoorzitter Nationaal Export Event
100-jarig bestaan familiebedrijf Widenhorn

100-jarig bestaan familiebedrijf Widenhorn

Familiebedrijf Widenhorn, opgericht in 1919 en sinds 1995 gevestigd in Rhoon, is onderscheiden met het predicaat Hofleverancier! Op 19 september was het precies honderd jaar geleden dat Albert Widenhorn zijn bedrijf begon aan de Leuvehaven in Rotterdam. In honderd jaar is enorm veel gebeurd en is het bedrijf met zijn tijd meegegaan. Over de rijke historie is een bedrijfsbiografie verschenen van maar liefst 368 pagina’s rijkelijk gevuld met meer dan 700 foto’s die zelfs teruggaan tot eind 19de eeuw! In deze historie zijn maar liefst 9 ontwrichtingen overwonnen, waaronder het bombardement van Rotterdam en de Arbeitseinsatz van niet alleen de directeur, maar ook het gehele personeel.

Inmiddels is Widenhorn een hightech bedrijf met meer dan 600 plaatverwerkende klanten in de Benelux en enkele daarbuiten, met enkele bekende namen als Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, NATO C3 Agency, Shell en Koninklijke Bammens. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd als leverancier en partner van Plaatverwerkende bedrijven met een breed scala producten. Van hoogwaardige software, onderdelen, optieken en gereedschappen tot laser- en filtersystemen.

Met zwemmende haaien en schildpadden op de achtergrond werd hier ook het boek over de geschiedenis van het bedrijf gepresenteerd. Het is een bijzondere bedrijfsbiografie van meer dan 350 pagina’s met dan 700 foto’s geworden, waaraan lang is gewerkt door de derde (Bert Euser) en vierde generatie (Anco Euser). Het is een ander boek geworden dan het jubileumboek over 100 jaar Widenhorn dat Bert Euser zeven jaar geleden is begonnen te schrijven.

Meer info

Dagvoorzitter tijdens het NORMEC Fair Labour Event

Op dinsdag 11 juni 2019 heeft het eerste Normec Fair Labour Event plaatsgevonden: hét ontmoetingspunt voor iedereen die betrokken is bij de wereld van inleen en uitleen, (onder)aanneming, ZZP, contracting, arbeidsmigranten en payrolling. Er waren ruim 90 deelnemers aanwezig.

Het Fair Labour Event is georganiseerd door Normec VRO B.V. en Normec Fair Labour Certification (FLC) B.V. De locatie was Van der Valk in Houten.

Meer info
Dagvoorzitter tijdens het NORMEC Fair Labour Event
Logistieke Hotspots Vakmedianet

Logistieke Hotspots Vakmedianet

Logistieke Hotspots op de Schop was het thema tijdens de Summit Logistieke Hotspot die gehouden werd op donderdag 4 april in Weert.

Met economische groei in de rug gaat het beter dan ooit in de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde de cijfers. Het goederenvervoer van en naar de top 5 van logistieke hotspots tussen 2010 en 2017 gestegen met bijna 18 procent. Dit is 11 keer zo snel als buiten deze hotspots.

Er zijn 1,1 miljard ton goederen het afgelopen jaar overgeslagen van of naar binnenvaartschepen, vrachauto’s of treinen. Een kwart hiervan had één van deze 5 logistieke hotspots als herkomst of bestemming.

Mooie cijfers… Maar toch staan de logistieke hotspots voor tal van uitdagingen. Tijdens de Summit Logistieke Hotspots werd hier volop over gediscussieerd.

Het doel: samen inspiratie opdoen voor het verder duurzaam ontwikkelen van de logistieke hotspot regio’s in Nederland. Met als hamvraag: “Moeten de logistieke hotspots op de schop?”

Meer info

Dagvoorzitter VEDIS en Avans retailevent: Get Inspired for Tomorrow

Get Inspired for Tomorrow!
Ontmoeten, ontzorgen, ontspannen

Op donderdag 14 maart jl. organiseerde VEDIS samen met Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch voor de 5e keer het retailevent Get Inspired for Tomorrow. Zo’n 250 studenten en vertegenwoordigers van retailbedrijven lieten zich inspireren door wat de retail nu echt toekomstbestendig maakt. Klanten willen alles en hebben alles. Hoe past duurzaamheid daar in?

O.a. op het podium: Sanne Boogaarts, Corporate Social Responsibility officer bij Lidl en Jack Peters van Alibaba.

Meer info
Dagvoorzitter VEDIS en Avans retailevent: Get Inspired for Tomorrow
Laad meer cases