Cases: Innovatie

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de online, hybride en live congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Leiderschapsfestival Belastingdienst inspireert tussen ambitie en realisme

Leiderschapsfestival Belastingdienst inspireert tussen ambitie en realisme

Donatello Piras was dagvoorzitter tijdens het Leiderschapsfestival. Zijn vaardigheden als presentator en interviewer hebben de dag tot een inspirerende en waardevolle ervaring gemaakt voor leidinggevenden van de Belastingdienst, Douane Nederland, Dienst Toeslagen en het Ministerie van Financiën. Donatello leidde boeiende gesprekken met gasten zoals Peter Smink, Sezen Tas, Marnix van Rij en Bas van den Dungen, waardoor we nieuwe inzichten en ideeën konden opdoen.

Het festival bood ook een breed scala aan workshops, gegeven door medewerkers, voor medewerkers. Dit zorgde voor een dynamische en interactieve sfeer waarin we van elkaars expertise konden leren. Daarnaast hebben inspirerende sprekers zoals Charlotte Staats en Joris Luyendijk ons geïnspireerd met hun verhalen.

Het festivalterrein zelf was bruisend met stands en activiteiten, waardoor er altijd iets te ontdekken en te beleven was. De optredens van MC Typhoon en Lev Avitan voegden een extra dimensie toe met hun meeslepende optredens. Bovendien droeg het mooie weer bij aan de feestelijke sfeer en maakte het de dag helemaal compleet.

Opening Ondernemersloket Economische Veiligheid

De bijeenkomst die Donatello mocht leiden als dagvoorzitter was een waardevolle bijeenkomst met betrekking tot het belangrijke thema van economische veiligheid. Samen met experts van de AIVD, , EZK, ondernemers en VNO NCW hebben we gediscussieerd over het versterken van de economische basis van Nederland. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat was aanwezig om het Ondernemersloket Economische Veiligheid te openen en er was een goede interactie tussen sprekers en deelnemers. Het Ondernemersloket Economische Veiligheid (OLEV) en de Wet veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames (Vifo) stonden centraal in de gesprekken. Het thema bewustwording van de economische veiligheid stond centraal en de wens is dat het bij ondernemers, ook in het MKB nog meer top-of-mind gaat worden.

Meer info
Opening Ondernemersloket Economische Veiligheid
Donatello leidt de online Leadership Conference voor Vebego vanuit Roermond

Donatello leidt de online Leadership Conference voor Vebego vanuit Roermond

Donatello Piras heeft met verve de online Vebego Leadership Conference vanuit het ECI Roermond geleid. Hij interviewde topbestuurders uit vier landen, waaronder CEO Ton Goedmakers, Chief Value Officer Sirka Hintze, CPCO Poleanne Vluggen en COO’s uit Duitsland, Zwitserland, Nederland en België. Naast het bespreken van resultaten en vooruitkijken, werden er ook inspirerende projecten en successen gedeeld uit alle Vebego-landen. Vebego kijkt tevreden terug op de online VLC en waardeert de samenwerking met Donatello. In september ontmoeten ze elkaar live in Voerendaal.

Bekijk video

Donatello Piras schittert tijdens spectaculair Trifinance 21 jaar Event

Donatello Piras schitterde als gastheer tijdens het spectaculaire Trifinance 21 jaar Event in de Kromhouthal in Amsterdam. Het evenement was een groot succes met meer dan 750 enthousiaste collega’s uit Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. De voorbereidingen waren intens, maar het resultaat was verbluffend. Met een privé trein, vluchten, bussen en boten was het een grootschalige productie. Donatello Piras zorgde voor een energieke en vakkundige presentatie in meerdere talen terwijl het topteam van D&B Eventmarketing en partners bijdroegen aan het succes. Oprichter Gert Smit nam op deze avond afscheid als actieve bestuurder van Trifinance. Het was een onvergetelijke avond waar met trots op teruggekeken kan worden.

Foto: D&B Events / Nico Alsemgeest

Donatello Piras schittert tijdens spectaculair Trifinance 21 jaar Event
Congres Slimme Mobiliteit Zeeland

Congres Slimme Mobiliteit Zeeland

De Conferentie Slimme Mobiliteit in Zeeland vond plaats in CineCity Vlissingen en bood een inspirerend plenair programma met sprekers, waaronder dagvoorzitter Donatello Piras. Het programma omvatte een korte film over de Regionale mobiliteitsstrategie en een keynote van Geert Kloppenburg over toekomstige mobiliteit in Zeeland. Piras leidde ook een vraaggesprek over toekomstige mobiliteit en was mede-afsluiter van het evenement. Workshops en deelsessies vonden plaats na afloop van het plenaire programma.

Feed Techno Vision van Trouw Nutrition

Donatello Piras leidde op inspirerende wijze het virtuele evenement FeedTechnoVision, waarbij de uitdagingen van de stijgende kosten van veevoer en de vraag naar wereldwijde productie werden besproken. De presentaties boden waardevolle inzichten en alternatieve oplossingen voor het optimaliseren van productieprocessen. Door deel te nemen aan dit evenement hebben deelnemers nieuwe manieren ontdekt om zich aan te passen aan de veranderende wereldwijde trends in de voedingsindustrie.

Bekijk video
Feed Techno Vision van Trouw Nutrition
Vebego Leadership Conference

Vebego Leadership Conference

Het driedaagse evenement was de Leadership Conference 2022, waarbij management uit Nederland, Duitsland en Zwitserland aanwezig was. Donatello Piras was de dagvoorzitter tijdens deze interactieve conferentie, waarbij externe sprekers en workshops werden georganiseerd. Daarnaast gaf het management een update over de strategie. Het evenement vond plaats op de geboortegrond van de organisatie op Kasteel Cortenbach in Limburg en richtte zich op uitdagingen in de markt, impactambities en het samen bouwen van verhalen.

Bekijk video

Prime Vision Congres

Inspiring insights! ✨ All event organisers hope to achieve this. But this time Eddy – Thans & Prime Vision really rocked it! And I had the honour to host it.
The most discussed topics were undoubtedly AI and automation and how this can bring solutions for the growing shortage of personnel our sector faces. At Prime Vision we strongly believe in the developments regarding Dark Warehousing, this was definitely an engaging topic during the day.
Prime Vision proved to be an innovative Dutch pearl to cherish and to keep following.

Bekijk video
Prime Vision Congres
Intersafe Live Event van Nelle Fabriek Rotterdam

Intersafe Live Event van Nelle Fabriek Rotterdam

“Ik heb zelden in een uur zo een accuraat beeld gekregen van wat zich daar heeft afgespeeld.” Dat zei Donatello na de key-note van Hans van de Ven, commandant van de repatriëringsmissie MH17 en belast met de berging van de slachtoffers, hun persoonlijke bezittingen en wrakstukken van deze rampvlucht. Dit was de indrukwekkende afsluiting van het National Safety at Work Event in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Janssen End of Year Meeting

Donatello Piras leidde de eindejaarsbijeenkomst van Janssen Biologics in Leiden, waarbij medewerkers werden geïnspireerd over medische innovatie, uitdagende projecten en een terugblik op het jaar. Spreker Niek van Adel inspireerde met zijn presentatie over weerbaarheid, terwijl het belang van het bedrijfsuitgangspunt “voor wie doen we het allemaal?” werd benadrukt.

Shell New Energy Challenge Finals broadcast 2021

Shell New Energy Challenge Finals broadcast 2021

Vanuit de ADAM toren was Donatello dagvoorzitter van de New Energy Challenge. De New Energy Challenge daagt startende ondernemers in Europa en Israel uit om met hun innovatieve oplossingen een belangrijke bijdrage te leveren aan de toekomstige energiebehoefte.

Donatello voor Adformatie op zoek naar antwoorden betreft het maken en de effectiviteit van online video

Consumptie van online video neemt jaar op jaar toe. Dit betekent niet alleen kansen maar ook veel uitdagingen voor marketeers en bureaus. Want hoe val je op? Hoe zorg je dat je impact maakt en ook wat het effect is geweest?

Adformatie en YouTube hebben de handen ineen geslagen en in de talkshow Branding Talks dé kenners uit het vak op het gebied van effectiviteit, creatie en media uitgenodigd om hun licht te schijnen op online video anno 2020. Van effectiviteitsgoeroes Les Binet & Pieter Field tot creator Tobias Camman en van Heineken Andrea Huijssoon tot WeFilms Bas Welling. De presentatie is in handen van Donatello Piras.

Donatello voor Adformatie op zoek naar antwoorden betreft het maken en de effectiviteit van online video
Donatello tafelhost voor hét Miljoenenontbijt regio Utrecht

Donatello tafelhost voor hét Miljoenenontbijt regio Utrecht

Ook dit jaar vond hét Miljoenenontbijt voor de regio Utrecht plaats. Zowel wat inhoud als vorm betreft een bijzondere editie. Door de huidige ontwikkelingen vond het ontbijt online plaats met politici, economen en ondernemers aan tafel in de studio. We kunnen er niet omheen: de diepe economische recessie treft ook Utrecht, maar de regio blijft optimistisch en ziet kansen. Juist door te investeren en te innoveren. Hét Miljoenenontbijt 2020 wordt georganiseerd door PwC, VNO-NCW Midden, ING en Economic Board Utrecht.

Baker Tilly Building Our Behaviour Together medewerkersbijeenkomst

Het was een climax. 🚀 Letterlijk en figuurlijk. Op de Building our behaviour together day van Baker Tilly Nederland op 13 februari 2020 stond gedrag centraal. Meestal wordt er gekozen voor breakout sessies. Nu bleef alles plenair en de activiteit was de grootste Chainreaction met meer dan 600 mensen. Samen bouwen aan een geheel. Dat visualiseerde Baker Tilly en Lennart Peeperkorn en zijn team gaven vorm. Ik presenteerde de dag en deed dat met plezier en enthousiasme. Want dat sprak uit het hele team. Eerst de kennisoverdracht daarna de meningen en de vragen en tot slot de praktijk en het echte bouwen. Een topdag.

📸: Tycho Müller

Baker Tilly Building Our Behaviour Together medewerkersbijeenkomst
Dagvoorzitter bij het Vastgoed Symposium 2019

Dagvoorzitter bij het Vastgoed Symposium 2019

Op 6 december 2019 was ik dagvoorzitter bij Het Vastgoedsymposium met als thema Built to Outlast! De vastgoedwereld probeert optimaal op de stedelijke ontwikkelingen in te spelen. We spraken deze dag met bedrijven, studenten en andere geïnteresseerden over hoe de toekomst van onze steden er uit gaat zien en hoe de vastgoedwereld kan bijdragen aan het toekomstbestendig maken van onze stedelijke omgeving.

Dagvoorzitter bij Food Formule Event Retail 2019

Op dinsdag 26 november organiseerde Distrifood, in samenwerking met Category & Trade Company, de eerste editie van de het Food Formule Event. Deze eerste editie vond plaats bij de Woonindustrie te Nieuwegein en had als thema “Grip op het Supermarktlandschap”. Onder de bezoekers waren veel vertegenwoordigers uit de industrie, toeleveranciers en adviseurs. Dagvoorzitter Donatello Piras opende het interactieve ochtend programma en bezoekers werden uitgenodigd actief deel te nemen, onder meer door vragen te stellen via de bekende catch box. Aan de hand van de online tijdlijn kon men zien hoeveel er sinds 2000 is veranderd in het supermarktlandschap. Talloze formules zijn verdwenen, andere formules zijn met verschillende concepten gaan diversifiseren. Met de sprekers spraken we over o.a. de enorme cultuurkloof tussen supermarkten en de horeca, dat de winkels relevant moeten zijn en blijven en dat deze relevantie wordt bepaald door de mate van onderscheid.

Dagvoorzitter bij Food Formule Event Retail 2019
Proefcasus Eindhoven Airport I wat wordt de toekomst?

Proefcasus Eindhoven Airport I wat wordt de toekomst?

Wat wordt de toekomst van Eindhoven Airport? 🛫

Op 25 april 2019 vond de tweede bijeenkosmt plaats, in het Evoluon Eindhoven interviewde Donatello bestuurlijk verkenner van de Proefcasus, Pieter van Geel over zijn advies en liet hij bewoners, de Airport en de gemeente aan het woord.

Op 6 februari was er ook een bijeenkomst welke werd geleid door Donatello, deze vond plaats in het Huis van Waalre.

Klik hier voor het advies ‘Opnieuw Verbonden’ en meer informatie over de Proefcasus Eindhoven Airport.

📸: Wim Hollemans

Meer info

Dagvoorzitter VEDIS en Avans retailevent: Get Inspired for Tomorrow

Get Inspired for Tomorrow!
Ontmoeten, ontzorgen, ontspannen

Op donderdag 14 maart jl. organiseerde VEDIS samen met Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch voor de 5e keer het retailevent Get Inspired for Tomorrow. Zo’n 250 studenten en vertegenwoordigers van retailbedrijven lieten zich inspireren door wat de retail nu echt toekomstbestendig maakt. Klanten willen alles en hebben alles. Hoe past duurzaamheid daar in?

O.a. op het podium: Sanne Boogaarts, Corporate Social Responsibility officer bij Lidl en Jack Peters van Alibaba.

Meer info
Dagvoorzitter VEDIS en Avans retailevent: Get Inspired for Tomorrow
Proefcasus Luchthaven Eindhoven in samenwerking met Pino

Proefcasus Luchthaven Eindhoven in samenwerking met Pino

Welk perspectief op de toekomst van Eindhoven Airport is na 2019 wenselijk en realiseerbaar? En hoe komen we tot een betere balans tussen economische groei en belasting van de leefomgeving? Op die vragen probeert de Proefcasus Eindhoven Airport antwoord te geven. Op 29 november 2018 en 6 februari 2019 werden belangstellenden uit de omgeving bijgepraat en uitgenodigd voor een dialoog over de Proefcases. Het gaat tenslotte om hún achtertuin.

In oktober is de Proefcasus van start gegaan en heeft iedereen de gelegenheid gehad om te reageren op de startnotitie en aanpak. Tijdens de bijeenkomsten, gehouden op 29 november 2018 (Philips Stadion) en 6 februari 2019 (Huis van Waalre) zijn de aanwezigen hierover bijgepraat door Pieter van Geel, bestuurlijke verkenner Proefcasus Eindhoven Airport. Er werd onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras een paneldiscussie gevoerd met bewoners en ondernemers. Gevolgd door een constructieve dialoog met de zaal over mogelijke oplossingen. Met hulp van de Buzzmaster kon iedereen laagdrempelig reageren.

De gemoedelijke sfeer stimuleerde de uitwisseling van belangen en ideeën. En dat is precies wat de Proefcasus voor ogen heeft: via participatie en overleg met de omgeving tot het best haalbare advies komen over de ontwikkeling van Eindhoven Airport. Met de Proefcasus geven Rijk en regio concreet invulling aan de transitie naar een slimmere en duurzamere, en meer op kwaliteit gestuurde luchtvaart- en luchthavenontwikkeling. Zonder de belangen van de omgeving uit het oog te verliezen!

Meer info

Philips Smart Talks ’19: Het dentale innovatie en inspiratie event

SmartTalks was een dag vol inspiratie. Met interessante sprekers & leuke workshops. Het thema was: Een reis door het leven.

Sprekers belichtten vanuit hun vakgebied de tandheelkundige en psychologische aspecten van de verschillende levensfases. Prenataal, kindertijd, pubertijd, volwassenen en ouderen. Met deze inzichten kun je als tandarts en mondhygiënist je behandeling en communicatie nog beter afstemmen op de patiënt die je in de stoel krijgt. Want bij elke fase hoort natuurlijk een gezonde en functionele mond.

Dit congres vond plaats op 18 januari 2019 in Evoluon Eindhoven.

Philips Smart Talks ’19: Het dentale innovatie en inspiratie event
Laad meer cases