Een pleidooi voor een optimaal congresseizoen

Het najaar staat bekend als het congresseizoen. Organisaties organiseren regelmatig bijeenkomsten en congressen voor hun medewerkers, klanten en stakeholders. De waarde van persoonlijke ontmoetingen is alleen maar sterker geworden tijdens de pandemie. Voor professionals in de evenementenbranche, zoals ikzelf, is het najaar daarom een drukke periode waar we ons volledig voor inzetten.

De overweldigende populariteit van donderdagen

Er is echter één doorn in het oog: de overweldigende populariteit van donderdagen als congresdagen. Gevolgd door dinsdagen. De maandag, woensdag en vrijdag blijven vaak onderbenut. Dit betekent dat ik op sommige donderdagen wel twee tot vier congressen zou kunnen leiden. Als ik mezelf kon klonen natuurlijk. Een eenvoudige oplossing ligt voor de hand: organiseer congressen ook op de minder populaire dagen. Dit biedt voordelen voor alle betrokken partijen. Er zijn meer goede dagvoorzitters in te huren, locaties zijn ruimer beschikbaar en het cateringpersoneel, hostessen en eventmanagers zouden minder overbelast zijn.

Op naar een evenwichtiger congresseizoen

Laten we samen streven naar een evenwichtiger congresseizoen, waarin we optimaal gebruikmaken van de beschikbare dagen. Zodat we allemaal kunnen genieten van de inspirerende en waardevolle bijeenkomsten in het nieuwe jaar.

Gratis interactieve Mentimeter op jouw bijeenkomst

Je kunt mij boeken als dagvoorzitter van jouw congres. Voor de eerste 3 opdrachtgevers bereid ik gratis een interactieve Mentimeter voor die we op jouw bijeenkomst inzetten. Normaliter kost de inzet van deze tool €350,-. Als je mij voor 31 maart 2024 boekt op jouw evenement krijg je nu deze waardevolle interactie met je publiek cadeau! De actie geldt niet voor bijeenkomsten op dinsdag en donderdag.