Training Overtuigen & Presenteren

Vaker overtuigen, in iedere situatie en met de juiste woorden

Heb jij ook altijd de beste ingeving nadat je de presentatie hebt gegeven? Of lukt het je telkens niet om gelijk te krijgen terwijl je het wel hebt? Niet nodig. Overtuigen kun je leren!

Inhoud

Overtuigingskracht

Als professional moet je verbaal sterk zijn en beschikken over een goede overtuigingskracht. Wat voor sommige sprekers gemakkelijk gaat en zelfs leuk is, is voor anderen juist lastig. Uiteindelijk is iedereen gebaat bij goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden. Dat is dan ook het doel van de Training Overtuigen & Presenteren.

Deze speciale cursus bieden we aan het begin en aan het einde van de zomer aan.

 

Donatello Piras is overtuigexpert

Donatello Piras is overtuigexpert en een echte autoriteit op het gebied van spreken in het openbaar. Hij staat zelf jaarlijks ruim 100 keer op het podium als spreker & dagvoorzitter. Ook is hij trainer & coach van CEO’s, topmanagers en politici. Hij begeleidt hen bijvoorbeeld bij de voorbereiding van een belangrijke speech of een politiekgevoelig debat.

Jarenlang ervaring

Donatello begeleidt al jaren politici van wethouders tot bewindslieden. Ook ontwikkelde hij diverse trainingen van ‘De vrouw als spreker’ tot ‘Perfect Pitchen’ en ‘Succesvol spreken in het openbaar.’ Naast zijn eigen presentatiewerkzaamheden bij BNR en als podcastmaker wordt hij regelmatig gevraagd om als deskundige in de media zijn duiding te geven bij politieke campagnes, debatten en speeches. Hij doet dit onder andere voor Jinek, Goedemorgen Nederland, EenVandaag, BNR en NPO Radio1.

Het resultaat van de training overtuigen en presenteren?

Een solide basis om jouw presentatie naar een volgend niveau te tillen.

De training gaat in op presenteren, goed structureren, overtuigend argumenteren, de juiste woorden kiezen met framing én het verhaal neerzetten in een korte pitch of presentatie. Daarnaast word je geïnspireerd door TEDx sprekers, wereldleiders en CEO’s via de analyse van videofragmenten en krijg je de do’s en don’ts van Powerpoint en spreken tijdens congressen. Natuurlijk krijg je tijdens de training uitgebreid feedback van medecursisten, maar vooral van de zeer ervaren trainer & overtuigexpert zelf.

Dit leer je

Wat ga je leren?

 • Beter presenteren
 • Strakker pitchen
 • Overtuigender argumenteren
 • En de juiste woorden te gebruiken in elke setting

Inclusief praktijkopdrachten

Trainer & Communicatiespecialist Donatello Piras leert je overtuigen en geeft jou als cursist een goed inzicht in jouw eigen communicatiestijl. Je analyseert zelf sprekers en je gaat zelf aan de slag zodat je daadwerkelijk progressie boekt. De praktijkopdrachten bestaan onder meer uit het houden van een korte pitch of het presenteren van een voorstel in een setting naar keuze, zoals een congres of boardmeeting.

Programma

Programma training Overtuigen en presenteren

 • Wat is jouw communicatiestijl?
 • Het geheim van overtuigingskracht
 • Oefening 1: Krachtig presenteren
 • Oefening 2: De do’s en don’ts bij Powerpoint

 

Lunch

 

 • Inspiratie van TEDx, wereldleiders en CEO’s
 • De onmisbare spreekstructuur voor ieder verhaal
 • Oefening 3: Meer zeggen met minder woorden via framing
 • Oefening 4: Omgaan met lastige vragen en de autoriteit vasthouden
 • Wrap-up en laatste tips

Einde

Voor wie?

Training voor professionals

De Training Overtuigen & Presenteren is geschikt voor iedere professional die een stap wil maken in zijn mondelinge vaardigheden. Dit kan spreken, speechen of pitchen zijn. Door de handige opbouw van de training kies je zelf de setting voor jouw oefeningen. Dat kan een pitch zijn, een speech voor een groep of het presenteren van een voorstel in een vergadering.

De training is geschikt voor elke professional die ervaring heeft met presenteren en progressie wil boeken. Onder meer managers, consultants, directeuren, politici, adviseurs, advocaten en docenten zullen gebaat zijn bij deze training. Want juist in deze vakgebieden ben je vaak afhankelijk van goede verbale vaardigheden.

Resultaat

Resultaat na deze eendaagse training

Na deze training:

 • Heb je inzicht wat overtuigend is en wat niet
 • Spreek je krachtig en overtuigend
 • Weet je een verhaal logisch op te bouwen
 • Kun je in de voorbereiding beter kiezen wat je gaat zeggen
 • Kun je meer zeggen met minder woorden
 • Argumenteer je sterk en logisch
 • Weet je hoe je overtuigend en zelfverzekerd kunt presenteren
 • Ken je de belangrijkste do’s & don’ts van hulpmiddelen zoals Powerpoint
 • Weet je hoe je jouw autoriteit in een gesprek kunt vasthouden bij lastige
  vragen

 

In de training overtuigen en presenteren leer je technieken die passen bij jouw persoonlijke spreekstijl en situatie. Na afloop van de training kun je een boeiend verhaal vertellen en je bent geoefend in het improviseren bij onverwachte gebeurtenissen tijdens een speech, presentatie of betoog. Je gaat effectief om met moeilijke vragen en weerstand.

Prijzen

Wat kost de training overtuigen en presenteren

Een dagdeel personal training kost € 995,-. Een halve dag incompany training is ook mogelijk voor
€ 1.599,-. Voor een hele dag is de investering € 2.695,00. Dit is inclusief voorbereiding, intake en de training zelf.

Tarieven zijn exclusief BTW.

Waarom Donatello?

Trainer Donatello Piras

Donatello Piras is dé trainer bij uitstek voor een training in mondelinge communicatie, argumenteren, debatteren, pitchen, presenteren en mediatraining. Zijn unieke meerwaarde komt voort uit zijn ervaring als trainer én zijn eigen wekelijkse podiumoptredens en verschijningen in de media. Deze combinatie zorgt ervoor dat Donatello niet alleen theoretische kennis heeft, maar ook praktische inzichten uit de eerste hand deelt.

Met zijn inspirerende en interactieve aanpak weet Donatello deelnemers te begeleiden bij het versterken van hun presentatievaardigheden, het opbouwen van overtuigende argumenten en het effectief omgaan met de media. Als trainer die zelf regelmatig in de schijnwerpers staat, begrijpt Donatello als geen ander hoe hij anderen kan helpen om te excelleren in mondelinge communicatie. Kies voor Donatello Piras en geef jouw communicatieve vaardigheden een krachtige boost.

RVO:

"Professionele houding met af en toe een humoristische opmerking, wat het geboeid houdt."

VWS:

"Donatello kan met alle gasten en deelnemers een aandachtig gesprek voeren en is flexibel in de samenwerking."

Betaalvereniging Nederland:

"Zeer professioneel: goed voorbereid, geïnteresseerd in de gasten, voortdurend bij de les en met een sympathieke uitstraling."