100-jarig bestaan familiebedrijf Widenhorn

Familiebedrijf Widenhorn, opgericht in 1919 en sinds 1995 gevestigd in Rhoon, is onderscheiden met het predicaat Hofleverancier! Op 19 september was het precies honderd jaar geleden dat Albert Widenhorn zijn bedrijf begon aan de Leuvehaven in Rotterdam. In honderd jaar is enorm veel gebeurd en is het bedrijf met zijn tijd meegegaan. Over de rijke historie is een bedrijfsbiografie verschenen van maar liefst 368 pagina’s rijkelijk gevuld met meer dan 700 foto’s die zelfs teruggaan tot eind 19de eeuw! In deze historie zijn maar liefst 9 ontwrichtingen overwonnen, waaronder het bombardement van Rotterdam en de Arbeitseinsatz van niet alleen de directeur, maar ook het gehele personeel.

Inmiddels is Widenhorn een hightech bedrijf met meer dan 600 plaatverwerkende klanten in de Benelux en enkele daarbuiten, met enkele bekende namen als Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, NATO C3 Agency, Shell en Koninklijke Bammens. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd als leverancier en partner van Plaatverwerkende bedrijven met een breed scala producten. Van hoogwaardige software, onderdelen, optieken en gereedschappen tot laser- en filtersystemen.

Met zwemmende haaien en schildpadden op de achtergrond werd hier ook het boek over de geschiedenis van het bedrijf gepresenteerd. Het is een bijzondere bedrijfsbiografie van meer dan 350 pagina’s met dan 700 foto’s geworden, waaraan lang is gewerkt door de derde (Bert Euser) en vierde generatie (Anco Euser). Het is een ander boek geworden dan het jubileumboek over 100 jaar Widenhorn dat Bert Euser zeven jaar geleden is begonnen te schrijven.