Cases

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de online, hybride en live congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Chapter Zero Jaarevent 2024: Commissarissen en Maatschappelijk Debat

Chapter Zero Jaarevent 2024: Commissarissen en Maatschappelijk Debat

Het Chapter Zero Jaarevent 2024, gehouden in de iconische Euromast in Rotterdam, bracht experts en commissarissen samen om de rol van toezichthouders in het maatschappelijke debat te bespreken. Onder het thema “De maatschappelijke antenne van de commissaris: verschoven of verlopen?” deelden sprekers zoals Farid Tabarki, Linda Steg, Arnoud Boot en Werner Schouten hun inzichten over duurzaamheid, governance en de druk die maatschappelijke ontwikkelingen uitoefenen op bedrijven. Het evenement bood een platform voor diepgaande discussies onder de Chatham House Rules, waardoor deelnemers vrij konden spreken en leren.

Donatello Piras fungeerde als dagvoorzitter en zorgde voor een soepel verloop van het programma. Zijn ervaring en dynamische presentatie zorgden voor een levendige interactie tussen sprekers en publiek, en maakten complexe onderwerpen toegankelijk. Zijn betrokkenheid droeg significant bij aan het succes van het evenement, door een inspirerende en verbindende sfeer te creëren.

NRTO Symposium: Leven Lang Ontwikkelen?

Het NRTO Symposium bracht belangrijke stakeholders uit de trainings- en opleidingssector samen om actuele thema’s en uitdagingen te bespreken. Het doel was om kennis te delen, nieuwe inzichten te verkrijgen en de dialoog tussen verschillende partijen te stimuleren.

Aanpak: Donatello Piras trad op als dagvoorzitter en speelde een cruciale rol in het succes van het evenement. Vanaf de eerste voorbereidingen dacht hij mee over de opzet en inhoud van het programma. Hij leidde voorbesprekingen en bood waardevolle adviezen om het symposium zo interactief en dynamisch mogelijk te maken. Tijdens het evenement zorgde Donatello voor een soepel verloop van de dag. Door gerichte vragen en interactieve sessies hield hij de discussie levendig en relevant.

Resultaten: Het NRTO Symposium was een groot succes. De deelnemers waardeerden vooral de gestructureerde aanpak en de interactieve elementen die Donatello introduceerde. De doelen van het symposium werden ruimschoots behaald, met veel positieve feedback van de aanwezigen.

NRTO Symposium: Leven Lang Ontwikkelen?
Donatello leidt internationale FeedTechnoVision 2024 in Bangkok over duurzame diervoederproductie

Donatello leidt internationale FeedTechnoVision 2024 in Bangkok over duurzame diervoederproductie

Donatello Piras nam de rol van moderator op zich tijdens het tweedaagse internationale congres FeedTechnoVision 2024, dat zich concentreerde op de toekomst van duurzame diervoederproductie in Zuidoost-Azië en de rest van de wereld. Het evenement, gehost in Bangkok, Thailand, en online toegankelijk, bracht experts en toonaangevende sprekers samen om inzichten te delen over het verbeteren van efficiëntie en duurzaamheid in diervoederfabrieken zowel qua vee als in het water. (meer…)

Lees verder

Politiek Café: vertrouwen als sleutelwoord in de Eerstelijns Zorg

In het hart van politiek Den Haag organiseerde de Eerstelijnscoalitie, in samenwerking met Bouf Legal en onder leiding van Donatello Piras als dagvoorzitter, een baanbrekend Politiek Café. Centraal stond de urgente vraag: Hoe kunnen we opnieuw de dialoog aangaan over verantwoording in de zorg? Het evenement bracht Tweede Kamerleden, zorgaanbieders en belangrijke stakeholders samen om deze uitdaging te adresseren.

(meer…)

Lees verder
Politiek Café: vertrouwen als sleutelwoord in de Eerstelijns Zorg
Donatello Piras leidt succesvolle 24e editie van congres: Toekomst van het Betalingsverkeer

Donatello Piras leidt succesvolle 24e editie van congres: Toekomst van het Betalingsverkeer

Op de historische locatie van de Beurs van Berlage in Amsterdam vond de 24e editie van het jaarlijkse congres “Toekomst van het Betalingsverkeer” plaats, waarbij Donatello Piras zijn rol als dagvoorzitter vervulde. Het evenement, dat bekend staat als dé ontmoetingsplaats voor Payment Professionals in Nederland, was wederom een groot succes met een uitverkochte zaal.

(meer…)

Lees verder

Donatello Piras leidt Eteck’s eerste klantgerichte Livestream

Op 1 februari 2024 organiseerde Eteck – een warmteleverancier in de duurzame energietransitie – haar allereerste livestream, een belangrijk evenement voor klanten met een warmtenet en afleverset. Donatello Piras was de moderator van deze Livestream.

(meer…)

Lees verder
Donatello Piras leidt Eteck’s eerste klantgerichte Livestream
Klimaatneutraal Den Haag 2030: Donatello Piras Leidt Haagse Klimaattafel

Klimaatneutraal Den Haag 2030: Donatello Piras Leidt Haagse Klimaattafel

De Haagse Klimaattafel op 28 november, georganiseerd door Kickstad en geleid door dagvoorzitter Donatello Piras, was een dynamische stap naar het realiseren van het Haags Klimaatakkoord. Deze bijeenkomst, gehouden in Amare, een duurzaam cultureel centrum, markeerde een sleutelmoment in de missie van Den Haag om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Deelnemers van diverse professionele organisaties deelden hun klimaatvoornemens voor 2024 tijdens een gezamenlijke lunch, gevolgd door een inspirerende presentatie van Geiske Bouma. Met gespreksleiders zoals Stefan Wijers en Monique Verhoef werd er hard gewerkt aan het vormen van afspraken tussen verschillende partijen, resulterend in een energieke sfeer en concrete vooruitgang. De voortzetting van deze positieve energie is gepland voor 12 december, als volgende stap naar een klimaatneutraal Den Haag.

Meer info

Succesvol Nationaal Waterstof Congres 2023 met Donatello Piras

Op 21 november heb ik als dagvoorzitter het Nationaal Waterstof Congres in de Jaarbeurs Utrecht geleid. Verschillende partijen uit de hele waterstofketen kwamen hier samen. Om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken op de waterstoftransitie in Nederland en Europa. Inspirerende keynotes, rondetafelgesprekken en netwerkmomenten maakten van dit congres een groot succes.
(meer…)

Lees verder
Succesvol Nationaal Waterstof Congres 2023 met Donatello Piras
Donatello debatleider tijdens verkiezingsdebat ‘Elke regio telt!’

Donatello debatleider tijdens verkiezingsdebat ‘Elke regio telt!’

Het verkiezingsdebat “Elke regio telt!” op 14 november 2023, georganiseerd door diverse toonaangevende organisaties, was een dynamische confrontatie tussen zeven kandidaat-Kamerleden uit Midden- en Oost-Nederland. Onder leiding van Donatello Piras presenteerden de kandidaten hun visies voor het versterken van de regio, met nadruk op het verlagen van regeldruk, investeringen in regionale projecten, versnelde woningbouw en belastingherziening. Marcel Hielkema, voorzitter van VNO-NCW Midden, onderstreepte het belang van deze thema’s voor het bedrijfsleven. Het debat was een belangrijk platform voor de kandidaten om hun toewijding aan regionale ontwikkeling en ondernemerskracht te tonen.

Donatello Piras dagvoorzitter tijdens Dag van de Volkshuisvesting met Hugo de Jonge

Tijdens de eerste Dag van de Volkshuisvesting, een initiatief van het Ministerie van BZK en diverse organisaties, stonden woningbouw, duurzaamheid, betaalbaarheid en leefbaarheid centraal. Minister Hugo de Jonge benadrukte de noodzaak van samenwerking voor betaalbare en duurzame huisvesting. De dag was gevuld met inspirerende sessies, waarbij de talkshow onder leiding van Donatello Piras en Dominique van Bohemen een hoogtepunt was. Hun dynamische presentatie en het interview met de minister brachten belangrijke thema’s aan het licht en stimuleerden de aanwezigen tot actie.
De dag werd georganiseerd door het ministerie van BZK i.s.m met Pino, congres- en evenementenbureau.

Meer info
Donatello Piras dagvoorzitter tijdens Dag van de Volkshuisvesting met Hugo de Jonge
Jaarcongres Betaalvereniging in teken van Tijd voor Toegankelijkheid

Jaarcongres Betaalvereniging in teken van Tijd voor Toegankelijkheid

Het Jaarcongres 2023 van Betaalvereniging Nederland, gehouden op 15 november, stond in het teken van het thema “Tijd voor toegankelijkheid”. Dagvoorzitter Donatello Piras verzorgde de opening en gaf daarna de vloer aan Guido Bosch van ING Nederland. Belangrijke momenten van het congres omvatten updates over het programma Toegankelijk Bankieren, elevator-pitches van experts uit de bankwereld over hun gerealiseerde projecten, en inzichten over de uitdagingen van de European Accessibility Act voor banken. Houda Noussi zorgde voor een poëtisch intermezzo. Interessante presentaties werden gegeven over nieuwe technologieën in bankapps, met een focus op toegankelijkheid en het gebruik van AI in het bankwezen door Vincent Everts. Het congres werd afgesloten met een actief panelgesprek onder leiding van Donatello Piras over de voortgang in toegankelijk bankieren waarbij ook het publiek een uitgebreide rol had.

Meer info Bekijk video

Dutch Podcast Awards 2023 gehost door Donatello Piras

De Dutch Podcast Awards, georganiseerd door BNR Nieuwsradio en gehouden in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum, waren een ware viering van de Nederlandse podcastindustrie. De avond, gepresenteerd door podcastmaker Donatello Piras, belichtte het talent en de diversiteit binnen de podcastwereld. Met een nieuwe opzet, waarbij een vakjury de winnaars bepaalde, werd een duidelijke kwaliteitsslag gemaakt. Hoogtepunten waren onder meer de erkenning van ‘Napleiten’ als beste podcast, geprezen om zijn unieke en niet-sensatiebeluste kijk op strafprocessen, en ‘De liefde van nu’, winnaar in de categorie Interview. Deze vernieuwde benadering, waarbij publieksstemmen alleen de publieksprijs bepalen, zorgt voor een betere afspiegeling van de kwaliteit in de branche, wat de Awards een nog prestigieuzer karakter geeft. Kijk hier voor alle winnaars!

Meer info
Dutch Podcast Awards 2023 gehost door Donatello Piras
Donatello Piras en Suse van Kleef leiden Grote Zorgdebat 2023

Donatello Piras en Suse van Kleef leiden Grote Zorgdebat 2023

Het Grote Zorgdebat 2023, vakkundig gepresenteerd door Donatello Piras en Suse van Kleef, was een cruciale gebeurtenis in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Dit evenement, gehouden in het Beatrix Theater, trok meer dan 1500 zorgprofessionals en duizenden online kijkers. De presentatoren faciliteerden effectief de discussie tussen vertegenwoordigers van 9 politieke partijen, gericht op de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg. De interactieve en diepgaande debatten toonden diverse visies en plannen, wat cruciaal is voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd in de gezondheidszorg. Het debat was georganiseerd door 22 zorgkoepels van huisartsen tot patientenfederatie en van de GGD tot Zorgverzekeraars Nederland. Kijk hier het Zorgdebat 2023 terug!

Meer info

Vebego Leadership Conference

De jaarlijkse Vebego Leadership Conference bracht senior executives bijeen op het hoofdkantoor van Vebego in Kasteel Cortenbach, Limburg, onder leiding van Donatello Piras en de Executive Board. Gedurende deze bijeenkomst werden deelnemers geïnformeerd over de visie, strategie, merkverhaal, cultuur en overtuigingen van Vebego. Het hoogtepunt was de uitreiking van de Finy Goedmakers Impact Award, die het meest inspirerende en impactvolle project binnen Vebego beloont.

Bekijk video
Vebego Leadership Conference
Lawyers Tour al 10 jaar een juridisch succes voor de startende advocaat in Nederland

Lawyers Tour al 10 jaar een juridisch succes voor de startende advocaat in Nederland

Donatello Piras is al meer dan 10 jaar de gastheer van het Juridische Interviewprogramma: Lawyers Tour, verbonden aan de start van de Beroepsopleiding Advocatuur. Tijdens dit programma, een juridische variant op College Tour, krijgen Advocaat Stagiairs de kans om inspirerende gasten uit de juridische wereld te interviewen. Enkele prominente gasten die de revue zijn gepasseerd, onder leiding van Donatello Piras, zijn onder andere oud-minister van Justitie Ferd Grapperhaus, Martijn Snoep van de ACM en Marjan Olfers. Onlangs was strafrechtadvocaat Natacha Harlequin te gast, waarbij boeiende onderwerpen als work-life balance, diversiteit, en de veranderingen in de advocatuur en maatschappij werden besproken.

Meer info

Donatello leidt goed bezocht Warmtecongres over de transitie

Op 12 oktober heb ik als dagvoorzitter de 16e editie van het Nationaal Warmte Congres in het Orpheus theater Apeldoorn geleid. Ik mocht het congres voor de 8ste keer leiden. Tijdens interactieve sessies gingen bezoekers met elkaar in gesprek. Zo kwamen aan de hand van praktijkcases alle do’s en dont’s aan bod. (meer…)

Lees verder
Donatello leidt goed bezocht Warmtecongres over de transitie
Leiderschapsfestival Belastingdienst inspireert tussen ambitie en realisme

Leiderschapsfestival Belastingdienst inspireert tussen ambitie en realisme

Donatello Piras was dagvoorzitter tijdens het Leiderschapsfestival. Zijn vaardigheden als presentator en interviewer hebben de dag tot een inspirerende en waardevolle ervaring gemaakt voor leidinggevenden van de Belastingdienst, Douane Nederland, Dienst Toeslagen en het Ministerie van Financiën. Donatello leidde boeiende gesprekken met gasten zoals Peter Smink, Sezen Tas, Marnix van Rij en Bas van den Dungen, waardoor we nieuwe inzichten en ideeën konden opdoen.

Het festival bood ook een breed scala aan workshops, gegeven door medewerkers, voor medewerkers. Dit zorgde voor een dynamische en interactieve sfeer waarin we van elkaars expertise konden leren. Daarnaast hebben inspirerende sprekers zoals Charlotte Staats en Joris Luyendijk ons geïnspireerd met hun verhalen.

Het festivalterrein zelf was bruisend met stands en activiteiten, waardoor er altijd iets te ontdekken en te beleven was. De optredens van MC Typhoon en Lev Avitan voegden een extra dimensie toe met hun meeslepende optredens. Bovendien droeg het mooie weer bij aan de feestelijke sfeer en maakte het de dag helemaal compleet.

Ondernemend Den Haag raakt geïnspireerd tijdens The Hague Inspired in Amare

Donatello Piras vervulde de rol van dagvoorzitter tijdens Den Haag Inspireert, een evenement waar ondernemend Den Haag samenkwam voor inspiratie en netwerken. Met energieke ‘seven minute talks’ en verdiepende kennissessies creëerde het event nieuwe perspectieven en verbindingen tussen meer dan 500 gasten uit de stad en regio. Donatello Piras leidde de plenaire programma’s waarin inspirerende sprekers, voorgedragen door wethouders, actuele onderwerpen bespraken. Als moderator zorgde Donatello Piras voor een vlotte en professionele presentatie, waardoor het evenement een succesvolle dag vol inspiratie en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden werd. In de voorbereiding verzorgde Donatello voor The Economic Board The Hague ook een aparte training voor alle sprekers die de Seven Minute Talks verzorgden.

Meer info
Ondernemend Den Haag raakt geïnspireerd tijdens The Hague Inspired in Amare
Donatello geeft 2 daagse communicatietraining aan internationaal team in Rome

Donatello geeft 2 daagse communicatietraining aan internationaal team in Rome

Donatello Piras en sales trainer Richard Reese reisden samen naar Rome om een tweedaagse Communicatie- en Sales training te verzorgen voor het EMEA Team van Control Union. Op 7 en 8 juni organiseerde Donatello Piras, als trainer, boeiende workshops, interactieve discussies en praktische oefeningen. De training bood geselecteerde collega’s van Control Union de mogelijkheid om hun communicatieve en Sales vaardigheden verder te ontwikkelen en waardevolle inzichten uit te wisselen met hun peers.

Met zijn passie voor effectieve communicatie en presenteren stelde Donatello Piras een programma op dat gericht was op het bevorderen van groei en succes. Voor het Sales gedeelte was ondernemer en international trainer Richard verantwoordelijk. De focus lag op het opbouwen van sterke relaties, het benutten van nieuwe zakelijke kansen en het verzekeren van zowel huidige als toekomstige groei.

Landelijke dag voor top Belastingdienst over Digitalisering

De landelijke VTS-dag van de Belastingdienst in Utrecht, met als thema ‘Digitalisering’, was een geslaagd evenement waarbij sprekers zoals Donatello Piras als dagvoorzitter optraden. Verschillende onderwerpen, waaronder #blockchain, #crypto, #web3, #NFT’s, #DAO’s en #metaverse, werden besproken in relatie tot toekomstige ontwikkelingen in fiscaliteit. Het delen van informatie en ervaringen stond centraal, en de nadruk werd gelegd op de waarde van publiek-private samenwerking. Donatello Piras zorgde gedurende de dag voor een professionele en inspirerende sfeer. Het evenement bood een waardevolle gelegenheid voor de managers en leiders van de belastingdienst om meer te leren en inzichten uit te wisselen over de digitalisering van de samenleving. Aan het einde van de bijeenkomst kwam staatssecretaris Belasting en Fiscaliteit Marnix van Rij op het podium voor een vraaggesprek.

Landelijke dag voor top Belastingdienst over Digitalisering
Laad meer cases