Succesvol Nationaal Waterstof Congres 2023 met Donatello Piras

Op 21 november heb ik als dagvoorzitter het Nationaal Waterstof Congres in de Jaarbeurs Utrecht geleid. Verschillende partijen uit de hele waterstofketen kwamen hier samen. Om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken op de waterstoftransitie in Nederland en Europa. Inspirerende keynotes, rondetafelgesprekken en netwerkmomenten maakten van dit congres een groot succes.

Mijn rol als dagvoorzitter

Het was mijn taak om het congres als dagvoorzitter vakkundig te leiden. Ik stuurde de dialoog rond cruciale thema’s als innovatie en samenwerking. En versterkte zo de impact van de bijeenkomst. De nadruk van deze dag lag heel duidelijk op het samenbrengen van partijen en het delen van de succesverhalen. Daarin zijn we ruim geslaagd.

4 hoofdthema’s

Tijdens het congres bespraken we vier hoofdthema’s:

  1. Wet- en regelgeving
  2. Veiligheid
  3. Industrie
  4. (Zware) Mobiliteit

De 4 thema’s hebben één ding gemeen, ze passen allemaal in het hoofdonderwerp waterstoftransitie. Als dagvoorzitter moest ik ervoor zorgen dat verschillende partijen over de 4 hoofdthema’s met elkaar in gesprek gingen. Dit resulteerde in bijzondere gesprekken over de waterstoftransitie van Nederland.

Welke mogelijkheden biedt waterstof

Als dagvoorzitter verdiep ik mij vooraf in de onderwerpen die ik tijdens een congres moet bespreken. Voor dit congres las ik mij in over waterstof. Waterstof wordt nu al gebruikt als grondstof in de industrie. Maar in de toekomst krijgt het een belangrijke rol als grond- en brandstof. Daarnaast is het een goede energiedrager voor wanneer de wind niet waait en de zon niet schijnt.

De toekomst

Tijdens het congres keken we naar de stappen die al zijn gezet, maar ook naar de toekomst. Het congres liet maar weer eens zien hoe belangrijk het is dat we stappen blijven zetten in de verduurzaming van onze wereld.

Ben je op zoek naar een ervaren dagvoorzitter voor jouw congres? Neem dan contact op met Tamara de Jong. Zij helpt je verder.