Donatello leidt goed bezocht Warmtecongres over de transitie

Op 12 oktober heb ik als dagvoorzitter de 16e editie van het Nationaal Warmte Congres in het Orpheus theater Apeldoorn geleid. Ik mocht het congres voor de 8ste keer leiden. Tijdens interactieve sessies gingen bezoekers met elkaar in gesprek. Zo kwamen aan de hand van praktijkcases alle do’s en dont’s aan bod.

Mijn rol als dagvoorzitter

Ik faciliteerde de discussies waarbij de rol van gemeenten en de behoefte aan meer realisatiekracht benadrukt werden.  Tijdens het congres werden ook de prijzen voor De WarmteTransitieMaker van 2023 en Warmtenet van het Jaar uitgereikt. Het jaarlijkse congres is een belangrijke stap vooruit in de Nederlandse warmtetransitie.

Het was niet de eerste keer dat ik dit congres leid. Van de 16 edities die zijn geweest, heb ik er 8 geleid als dagvoorzitter. Naast dat ik goed ingelezen ben over het onderwerp, heb ik het ook zien veranderen. Een aantal jaar geleden was het een onderwerp voor geïnteresseerde uit woonwijken in Utrecht en start-ups. Inmiddels is het congres uitgegroeid tot een van de grootste maatschappelijke veranderingen die we tegemoet gaan.

CO2-neutraal

Tijdens het congres kwamen alle oplossingen aan bod om onze warmtevoorziening CO2-neutraal te maken. Op inspirerende keynotes stonden belangrijke visies beschreven. Bezoekers gingen in interactieve sessies aan de slag om tot oplossingen te komen. En er werden concrete praktijkcases met alle do’s en dont’s gedeeld. Daarnaast konden bezoekers met elkaar in gesprek over de warmtetransitie in Nederland.

Waarom is warmtetransitie nodig?

Als dagvoorzitter moet ik op de hoogte zijn van het onderwerp dat wordt besproken. Voor het Warmtecongres heb ik mij verdiept in de warmtetransitie. De warmtetransitie speelt een belangrijke rol in de Nederlandse klimaatdoelstellingen. In 2050 moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af zijn. Dat is een enorme stap.

Nu wordt 70% van het energieverbruik gebruikt om panden te verwarmen. Als we de overstap maken van aardgas naar duurzamere alternatieven voor bijvoorbeeld koken, het verwarmen van woningen, gebouwen en kraanwater gaat dit veel betekenen voor het klimaat.

Ervaren dagvoorzitter nodig?

Ben jij nog op zoek naar een ervaren dagvoorzitter voor jouw congres? Ik garandeer je een succesvolle bijeenkomst. Met mijn talent als presentator til ik ieder evenement naar een hoger niveau. Neem vrijblijvend contact op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.