Donatello Piras leidt succesvolle 24e editie van congres: Toekomst van het Betalingsverkeer

Op de historische locatie van de Beurs van Berlage in Amsterdam vond de 24e editie van het jaarlijkse congres “Toekomst van het Betalingsverkeer” plaats, waarbij Donatello Piras zijn rol als dagvoorzitter vervulde. Het evenement, dat bekend staat als dé ontmoetingsplaats voor Payment Professionals in Nederland, was wederom een groot succes met een uitverkochte zaal.

Laatste ontwikkelingen in het betalingsverkeer

Dit jaar lag de focus op het unieke Nederlandse betalingsverkeer, dat internationaal wordt geprezen om zijn efficiëntie, veiligheid, betrouwbaarheid en toegankelijkheid. De deelnemers werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in het betalingsverkeer in Europa, waaronder het voorstel van de Europese Commissie voor de digitale euro, de snelle ontwikkelingen van Artificial Intelligence (AI) en de toename van cybercrime in combinatie met nieuwe wetgeving zoals de NIS2.

Hoogtepunt van het congres

Een van de hoogtepunten van de dag was de paneldiscussie met vertegenwoordigers van de drie grootste banken, een banking software bedrijf en de European Payment Initiation. Onder leiding van Donatello Piras werden er prikkelende stellingen besproken, zoals de rol van de Europese Centrale Bank (ECB) in de waarborging van privacy en gegevensbescherming bij de invoering van de digitale euro.

Interactie met het publiek

Het publiek was gedurende de hele dag actief betrokken bij het congres door middel van polls, vragen en discussies. Donatello zorgde ervoor dat de interactie soepel verliep en dat het ambitieuze programma op tijd werd afgerond.

De 24e editie van “Toekomst van het Betalingsverkeer” was een dag vol inzichten, interactie en netwerkmogelijkheden, mede mogelijk gemaakt door de deskundige leiding van Donatello Piras als dagvoorzitter.