EUREKA Stakeholders Conference

Op 5 september vond de Eureka Stakeholder conferentie plaats in De Nieuwe de la Mar Theater Amsterdam.

Een internatiale conferentie over EUREKA-instrumenten, voor diegene die zijn geïnteresseerd in het opzetten van een internationaal project via Eurostars of een van de Eureka-clusters.

Tijdens de startconferentie van het Nederlandse voorzitterschap van EUREKA hebben de innovatieve industrie, het MKB en kennisinstellingen van Europa hun ervaringen en interesses in het Eureka-netwerk gedeeld. De feedback die tijdens de conferentie is verzameld, zal worden gepresenteerd aan beleidsmakers van het Eureka-netwerk, om voort te bouwen op een krachtige reeks innovatiehulpmiddelen die bijdragen aan het creëren van innovatieve ecosystemen voor de toekomst. Dit evenement, georganiseerd door RVO.nl (Nederlands Ondernemingsbureau), was het belangrijkste openbare evenement voor belanghebbenden om bij te dragen aan de toekomstige vooruitzichten van EUREKA.

Deelnemers kregen de gelegenheid om matchmaking aan te gaan met andere innovatieve organisaties uit Europa en daarbuiten. Gratis face-to-face matchmaking met MKB’s, onderzoekers en organisaties is opgezet. Het doel was om internationale medewerkers te vinden voor innovatieve projecten. De Matchmaking werd georganiseerd door het Netherlands Enterprise Agency (RVO.nl), partner van het Enterprise Europe Network (EEN).
Gastsprekers van deze bijeenkomst waren onder andere:
Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaatbeleid (NL), Ales Cantarutti, staatssecretaris van Economische Ontwikkeling en Technologie (SI) en  Constantijn van Oranje.

De voertaal van deze conferentie was in het Engels.