Cases: Debatleider

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de online, hybride en live congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Donatello debatleider tijdens verkiezingsdebat ‘Elke regio telt!’

Donatello debatleider tijdens verkiezingsdebat ‘Elke regio telt!’

Het verkiezingsdebat “Elke regio telt!” op 14 november 2023, georganiseerd door diverse toonaangevende organisaties, was een dynamische confrontatie tussen zeven kandidaat-Kamerleden uit Midden- en Oost-Nederland. Onder leiding van Donatello Piras presenteerden de kandidaten hun visies voor het versterken van de regio, met nadruk op het verlagen van regeldruk, investeringen in regionale projecten, versnelde woningbouw en belastingherziening. Marcel Hielkema, voorzitter van VNO-NCW Midden, onderstreepte het belang van deze thema’s voor het bedrijfsleven. Het debat was een belangrijk platform voor de kandidaten om hun toewijding aan regionale ontwikkeling en ondernemerskracht te tonen.

Donatello Piras en Suse van Kleef leiden Grote Zorgdebat 2023

Het Grote Zorgdebat 2023, vakkundig gepresenteerd door Donatello Piras en Suse van Kleef, was een cruciale gebeurtenis in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Dit evenement, gehouden in het Beatrix Theater, trok meer dan 1500 zorgprofessionals en duizenden online kijkers. De presentatoren faciliteerden effectief de discussie tussen vertegenwoordigers van 9 politieke partijen, gericht op de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg. De interactieve en diepgaande debatten toonden diverse visies en plannen, wat cruciaal is voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd in de gezondheidszorg. Het debat was georganiseerd door 22 zorgkoepels van huisartsen tot patientenfederatie en van de GGD tot Zorgverzekeraars Nederland. Kijk hier het Zorgdebat 2023 terug!

Meer info
Donatello Piras en Suse van Kleef leiden Grote Zorgdebat 2023
Debatleider tijdens het Grote Zorgdebat 2021

Debatleider tijdens het Grote Zorgdebat 2021

Afgelopen maart, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, organiseerde KNMG het Grote Zorgdebat. Tijdens dit debat trad ik op als debatleider en sprak met kandidaat-Kamerleden over hun ideeën voor de toekomst van zorg.

Meer info

Debatleider bij het CDA lijsttrekkersdebat

Op 6 juli presenteerde Donatello vanuit de Polar zaal in Mediaplaza te Utrecht het CDA lijsttrekkersdebat. De kandidaten voor de nummer 1 positie, Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Pieter Omtzigt, gingen deze avond met elkaar in debat onder leiding van Lucille Werner en Donatello Piras. Zij zorgden voor een afwisselend programma van interviews en debat. Thema’s als veiligheid, de rechtsstaat, zorg en economie kwamen aan de orde. Dit event werd georganiseerd in samenwerking met The Live Expert Liselotte Oomen.

Meer info
Debatleider bij het CDA lijsttrekkersdebat
Laad meer cases