Cases: Economie

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de online, hybride en live congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

UWV Regio in Beeld

UWV Regio in Beeld

Donatello Piras leidde de Regio In Beeld-bijeenkomst in Utrecht. De avond bood inzicht in de krapte op de arbeidsmarkt en bracht regionale samenwerkingspartners, werkgevers en onderwijs bij elkaar. Met de gepresenteerde cijfers en de discussies is de basis gelegd om gezamenlijk oplossingen te vinden voor de uitdagende arbeidsmarkt in de regio. Een waardevolle avond voor bestuurders, managers en beleidsadviseurs met aandachtsgebied werk, inkomen of re-integratie.

Dagvoorzitter op het Congres Duurzaam Bouwen Den Haag

Den Haag wil bouwen aan een toekomst waar onderwerpen als leefbaarheid, klimaatadaptatie en natuurinclusief vanzelfsprekend zijn. En wat is dan een betere plek om een congres te organiseren over duurzaamheid, dan in het Fokker Terminal in Den Haag. Op 20 november stroomt het vol om het Duurzaam Bouwen: ‘Fit for the Future’ congres, te ontvouwen. Vroeger een school voor vliegtuigtechniek, nu een strak aangeklede congreszaal. Naast dat het een energieneutraal gebouw is, is bijna de helft van de mensen vandaag op de fiets gekomen.

Via de Mentimeter, een interactieve manier om elke aanwezige mee te laten doen via polls en vragen, peilt Donatello de insteek van de dag. Hij eindigt met één van de belangrijkste vragen; wat kunnen we zélf beter doen om de duurzame bouwagenda te realiseren? Het is duidelijk dat deze dag vooral draait om het delen van kennis en inspiratie. Het netwerk inzetten, om sámen verder te komen.

Dagvoorzitter op het Congres Duurzaam Bouwen Den Haag
Dagvoorzitter Nationaal Export Event

Dagvoorzitter Nationaal Export Event

Export en Nederland. Van oudsher een belangrijke pijler van de Nederlandse economie. Vandaar ook dat er honderden ondernemers afkwamen op het Nationaal Export Event in Breda, op 6 november 2019, waar Donatello dagvoorzitter was. ING evofenedex Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Oranje Handelsmissiefonds organiseerden dit event waar aandacht was voor de uitdagingen van zakendoen in een ander land, de Nederlandse deelname aan DutchDubai2020 en veel 1-1 gesprekken met ondernemers en de hoofden van de economische afdelingen van de posten in bijna alle landen ter wereld.

De kunst is om plenair zo relevant mogelijk de informatie voor de ondernemer centraal te stellen en de rest van het programma mag worden samengesteld door de deelnemers. Volgens mij was deze missie geslaagd! 🇳🇱

Laad meer cases