Cases: Onderwijs

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de online, hybride en live congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Ondernemend Den Haag raakt geïnspireerd tijdens The Hague Inspired in Amare

Ondernemend Den Haag raakt geïnspireerd tijdens The Hague Inspired in Amare

Donatello Piras vervulde de rol van dagvoorzitter tijdens Den Haag Inspireert, een evenement waar ondernemend Den Haag samenkwam voor inspiratie en netwerken. Met energieke ‘seven minute talks’ en verdiepende kennissessies creëerde het event nieuwe perspectieven en verbindingen tussen meer dan 500 gasten uit de stad en regio. Donatello Piras leidde de plenaire programma’s waarin inspirerende sprekers, voorgedragen door wethouders, actuele onderwerpen bespraken. Als moderator zorgde Donatello Piras voor een vlotte en professionele presentatie, waardoor het evenement een succesvolle dag vol inspiratie en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden werd. In de voorbereiding verzorgde Donatello voor The Economic Board The Hague ook een aparte training voor alle sprekers die de Seven Minute Talks verzorgden.

Meer info

Donatello leidt congres ‘Vrijheid & Recht’ voor CPO in Stedelijk Amsterdam

Op het congres ‘Vrijheid & recht’ in het Stedelijk Museum Amsterdam, op donderdag 6 april 2023, bracht dagvoorzitter Donatello Piras sprekers uit verschillende vakgebieden samen om hun expertise en visie te delen. De thema’s klimaatcrisis, privacy en internationale sancties stonden centraal. Deze actuele onderwerpen raken zowel de samenleving als de dagelijkse praktijk van juristen. Het congres bood een waardevol platform om stil te staan bij deze vraagstukken en zo de rechtsstaat te waarborgen, zoals Maxim Februari benadrukte: “Praten over recht is essentieel voor behoud van de rechtsstaat.”

Meer info
Donatello leidt congres ‘Vrijheid & Recht’ voor CPO in Stedelijk Amsterdam
Donatello leidt vernieuwde opzet van Next Learning 2023

Donatello leidt vernieuwde opzet van Next Learning 2023

Donatello Piras vervulde met succes de rol van dagvoorzitter tijdens Next Learning 2023 in Den Bosch, georganiseerd door SBO en Euroforum. Het evenement bood professionals uit diverse sectoren een platform om te discussiëren over de integratie van AI in het onderwijs. Interessante lezingen en presentaties werden gehouden, waarbij thema’s als de impact van technologie op het leerproces en de toekomst van gepersonaliseerd leren werden behandeld. Met zijn betrokkenheid en uitstekende moderatievaardigheden wist Piras het publiek te boeien en de interactie tussen sprekers en deelnemers te bevorderen. Next Learning 2023 was een waardevol platform voor professionals die geïnteresseerd zijn in de toekomst van onderwijs en technologie.

Meer info

Duurzame Zorgcongres VWS

Donatello Piras leidde op 6 oktober 2022 het congres ‘Groen doen leer je van elkaar’, georganiseerd door VWS. Het congres bood een interessant programma met onder andere een vooruitblik naar de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 en boeiende sessies over wetenschap & klimaatverandering. De kunstzinnige opening én afsluiting door studenten zorgde voor een bijzondere sfeer. Het congres bood veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Duurzame Zorgcongres VWS
Avans + Zorgbijeenkomst

Avans + Zorgbijeenkomst

Donatello Piras leidde op ontspannen wijze het event van Yomema en Avans+. Het was een bijzondere bijeenkomst waarin zorginstellingen en studenten werden geïnformeerd over het wonen, leren en werken concept van Indonesische verpleegkundigen in Nederland. De aanwezigheid van de Indonesische ambassadeur en de directeur-generaal van het ministerie van gezondheid Indonesië maakten het event extra speciaal.

Meer info

Woudschoten Advocatenopleiding

Donatello Piras leidt al meer dan 10 jaar de start van de advocatenopleiding in Woudschoten als dagvoorzitter. Hij stimuleert advocaat-stagiairs om na te denken over ethiek en gedragsregels van de advocaat door middel van interactie, interviews met deskundigen en debatten.

Woudschoten Advocatenopleiding
Connect to Create – Jaaropening Inholland 2021

Connect to Create – Jaaropening Inholland 2021

Op 02 september 2021 presenteerde Donatello de aftrap van het nieuwe studiejaar van Inholland.

De online jaaropening Hogeschool INHolland met Donatello als tafelheer

Op 3 september was Donatello host van de online jaaropening van Hogeschool INHolland. In het gesprek koppelde hij de minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, de nieuwe collegevoorzitter van INHolland en studenten aan elkaar over de creatieve bijdrage die de studenten leveren aan een duurzame maatschappij. Tijdens de show werd de Wij INHolland award uitgereikt.

Meer info
De online jaaropening Hogeschool INHolland met Donatello als tafelheer
Student Company van het Jaar 2020 met Jong Ondernemen

Student Company van het Jaar 2020 met Jong Ondernemen

Op maandag 15 juni organiseerde stichting Jong Ondernemen de online finale Student Company van het Jaar 2020. In totaal deden 10 companies van mbo- en hbo-studenten mee aan deze finale, 5 in de categorie mbo en 5 in de categorie hbo. Donatello ging in de studio het gesprek aan met de algemeen directeur van Jong Ondernemen Mariolein van der Plas over de positieve uitkomsten van de afgelopen periode. En via Zoom kwam Merijn Everaats, de founder van Dopper aan het woord en sprak over zijn missie.

Horizon | Stichting IMC Weekendschool

Trots dat ik ook dit jaar weer op het podium stond voor de Stichting IMC Weekendschool voor Horizon 2019, hun landelijke event in de Tivoli te Utrecht op zondag oktober. Horizon wordt elke 2 jaar georganiseerd en is een evenement waar het netwerk van IMC Weekendschool een podium wordt geboden. Het is speciaal voor alle alumni en partners van de weekendschool. Inspirerende ontmoetingen, interactie en kennisdeling staan centraal. Het is uniek dat deze twee groepen hier samenkomen. Beide groepen kunnen veel voor elkaar betekenen en aan elkaar hebben, het is een wisselwerking. De alumni maken natuurlijk verschillende fases door (school, studie, werk) en tijdens al deze fases en momenten is het mogelijk om verbinding te zoeken binnen het weekendschool netwerk.

“Het enthousiasme en de energie die jij – en Shaneequa – op het podium hadden, zette volgens mij de toon van de dag. We kijken dan ook terug op een vrolijke en leerzame middag waarbij alumni en partners van IMC Weekendschool elkaar hebben ontmoet en geïnspireerd.” – Esther Lunshof – jaarcoordinator IMC Weekendschool

 

Foto: Pim Rusch

Horizon | Stichting IMC Weekendschool
Op het podium tijdens de 11e RSM Leadership Summit 2019

Op het podium tijdens de 11e RSM Leadership Summit 2019

Dit jaar, op 4 oktober, had ik de eer om dagvoorzitter te zijn van de 11e RSM Leadership Summit 2019, gehouden in de Van Nelle Fabriek Rotterdam. De enige constante is verandering. Dat was veruit de belangrijkste boodschap van vandaag. Met prachtige en briljante key-notes die echt de aandacht van het publiek wisten te trekken.
Als businessschool bracht deze bijeenkomst 600 studenten, alumni en professionals bij elkaar. Hoewel netwerken voor sommige evenementen slechts een doel op papier is, stak het huidige publiek echt de hand uit om te leren en elkaar te ontmoeten tijdens deze bijeenkomst. Het maakte mijn dag als moderator echt goed. Tot volgend jaar!

Jong Ondernemen Student Company van het Jaar

Maandag 3 juni vond dit jaar de Nationale finale Student Company van het jaar plaats! Welke Student Company is dit jaar de beste van Nederland? Deze vraag stond op 3 juni tijdens de landelijke finale van Student Company van het jaar 2019 centraal. Tien bedrijven van mvo- en hbo- studenten maakten kans op de titel.

Vooraf en ook naar aanleiding van de finale hebben de finalisten aandacht gekregen van o.a. TV reportage en artikel door EénVandaagRTL NieuwsNPO Radio 5 en BNR Nieuwsradio. Ook heeft het Eindhovens Dagblad een artikel geschreven over de winnaars STRAPD. Veel aandacht voor Mases via Omroep Flevoland. Cyclean heeft gaaf artikel in Alkmaar Centraal. En natuurlijk het artikel van de partner De Ondernemer!

 

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Jong Ondernemen Student Company van het Jaar
Dagvoorzitter VEDIS en Avans retailevent: Get Inspired for Tomorrow

Dagvoorzitter VEDIS en Avans retailevent: Get Inspired for Tomorrow

Get Inspired for Tomorrow!
Ontmoeten, ontzorgen, ontspannen

Op donderdag 14 maart jl. organiseerde VEDIS samen met Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch voor de 5e keer het retailevent Get Inspired for Tomorrow. Zo’n 250 studenten en vertegenwoordigers van retailbedrijven lieten zich inspireren door wat de retail nu echt toekomstbestendig maakt. Klanten willen alles en hebben alles. Hoe past duurzaamheid daar in?

O.a. op het podium: Sanne Boogaarts, Corporate Social Responsibility officer bij Lidl en Jack Peters van Alibaba.

Meer info
Laad meer cases