Cases: Presentator

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de online, hybride en live congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Leiderschapsfestival Belastingdienst inspireert tussen ambitie en realisme

Leiderschapsfestival Belastingdienst inspireert tussen ambitie en realisme

Donatello Piras was dagvoorzitter tijdens het Leiderschapsfestival. Zijn vaardigheden als presentator en interviewer hebben de dag tot een inspirerende en waardevolle ervaring gemaakt voor leidinggevenden van de Belastingdienst, Douane Nederland, Dienst Toeslagen en het Ministerie van Financiën. Donatello leidde boeiende gesprekken met gasten zoals Peter Smink, Sezen Tas, Marnix van Rij en Bas van den Dungen, waardoor we nieuwe inzichten en ideeën konden opdoen.

Het festival bood ook een breed scala aan workshops, gegeven door medewerkers, voor medewerkers. Dit zorgde voor een dynamische en interactieve sfeer waarin we van elkaars expertise konden leren. Daarnaast hebben inspirerende sprekers zoals Charlotte Staats en Joris Luyendijk ons geïnspireerd met hun verhalen.

Het festivalterrein zelf was bruisend met stands en activiteiten, waardoor er altijd iets te ontdekken en te beleven was. De optredens van MC Typhoon en Lev Avitan voegden een extra dimensie toe met hun meeslepende optredens. Bovendien droeg het mooie weer bij aan de feestelijke sfeer en maakte het de dag helemaal compleet.

Ondernemend Den Haag raakt geïnspireerd tijdens The Hague Inspired in Amare

Donatello Piras vervulde de rol van dagvoorzitter tijdens Den Haag Inspireert, een evenement waar ondernemend Den Haag samenkwam voor inspiratie en netwerken. Met energieke ‘seven minute talks’ en verdiepende kennissessies creëerde het event nieuwe perspectieven en verbindingen tussen meer dan 500 gasten uit de stad en regio. Donatello Piras leidde de plenaire programma’s waarin inspirerende sprekers, voorgedragen door wethouders, actuele onderwerpen bespraken. Als moderator zorgde Donatello Piras voor een vlotte en professionele presentatie, waardoor het evenement een succesvolle dag vol inspiratie en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden werd. In de voorbereiding verzorgde Donatello voor The Economic Board The Hague ook een aparte training voor alle sprekers die de Seven Minute Talks verzorgden.

Meer info
Ondernemend Den Haag raakt geïnspireerd tijdens The Hague Inspired in Amare
Donatello leidt congres ‘Vrijheid & Recht’ voor CPO in Stedelijk Amsterdam

Donatello leidt congres ‘Vrijheid & Recht’ voor CPO in Stedelijk Amsterdam

Op het congres ‘Vrijheid & recht’ in het Stedelijk Museum Amsterdam, op donderdag 6 april 2023, bracht dagvoorzitter Donatello Piras sprekers uit verschillende vakgebieden samen om hun expertise en visie te delen. De thema’s klimaatcrisis, privacy en internationale sancties stonden centraal. Deze actuele onderwerpen raken zowel de samenleving als de dagelijkse praktijk van juristen. Het congres bood een waardevol platform om stil te staan bij deze vraagstukken en zo de rechtsstaat te waarborgen, zoals Maxim Februari benadrukte: “Praten over recht is essentieel voor behoud van de rechtsstaat.”

Meer info

Donatello Piras schittert tijdens spectaculair Trifinance 21 jaar Event

Donatello Piras schitterde als gastheer tijdens het spectaculaire Trifinance 21 jaar Event in de Kromhouthal in Amsterdam. Het evenement was een groot succes met meer dan 750 enthousiaste collega’s uit Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. De voorbereidingen waren intens, maar het resultaat was verbluffend. Met een privé trein, vluchten, bussen en boten was het een grootschalige productie. Donatello Piras zorgde voor een energieke en vakkundige presentatie in meerdere talen terwijl het topteam van D&B Eventmarketing en partners bijdroegen aan het succes. Oprichter Gert Smit nam op deze avond afscheid als actieve bestuurder van Trifinance. Het was een onvergetelijke avond waar met trots op teruggekeken kan worden.

Foto: D&B Events / Nico Alsemgeest

Donatello Piras schittert tijdens spectaculair Trifinance 21 jaar Event
Donatello Piras leidde op succesvolle wijze het NOB Jaarcongres 2023

Donatello Piras leidde op succesvolle wijze het NOB Jaarcongres 2023

Donatello Piras leidde op succesvolle wijze het NOB Jaarcongres 2023, waar ruim 600 deelnemers aanwezig waren. Het diverse programma bood een mix van sprekers, discussies en interactieve sessies. Piras betrok het publiek vanaf het begin via Mentimeter. Hoogtepunten waren onder andere de jaarrede van voorzitter Niels Boef en een inspirerend interview met staatssecretaris Marnix van Rij. Er werd dieper ingegaan op knelpunten in wet- en regelgeving en veranderingen in het beroep van belastingadviseurs. Het congres werd op een ludieke en interactieve manier afgesloten door Rob Urgert en Joep van Deudekom. Deelnemers en organisatie kijken terug op een geslaagde middag.

Meer info

Donatello leidt inhoudelijke viering 10 jaar Afvalfonds verpakkingen

Donatello Piras heeft als dagvoorzitter een waardevolle rol gespeeld tijdens het 10-jarig jubileum van het Afvalfonds Verpakkingen. De directeur kijkt terug op een succesvol Spring Event, waarin de prestaties van het fonds werden gevierd. Met een recyclingpercentage van 80% en een tweede plaats in Europa na België, is er al veel bereikt. Toch blijft er behoefte aan meer ambitie. Tijdens het evenement werd benadrukt dat het Afvalfonds een leidende rol moet nemen en concrete acties heeft voorgesteld om de recyclingdoelen te behalen. De discussie over Nederland versus België toonde aan dat er veel te leren valt van de Belgische aanpak. Donatello werkte hierbij wederom goed samen met Time to Speak die de audiovisuele vormgeving verzorgden en in samenspraak met Donatello ook het format regisseerden.

Meer info
Donatello leidt inhoudelijke viering 10 jaar Afvalfonds verpakkingen
Donatello leidt vernieuwde opzet van Next Learning 2023

Donatello leidt vernieuwde opzet van Next Learning 2023

Donatello Piras vervulde met succes de rol van dagvoorzitter tijdens Next Learning 2023 in Den Bosch, georganiseerd door SBO en Euroforum. Het evenement bood professionals uit diverse sectoren een platform om te discussiëren over de integratie van AI in het onderwijs. Interessante lezingen en presentaties werden gehouden, waarbij thema’s als de impact van technologie op het leerproces en de toekomst van gepersonaliseerd leren werden behandeld. Met zijn betrokkenheid en uitstekende moderatievaardigheden wist Piras het publiek te boeien en de interactie tussen sprekers en deelnemers te bevorderen. Next Learning 2023 was een waardevol platform voor professionals die geïnteresseerd zijn in de toekomst van onderwijs en technologie.

Meer info

NIBC Tomorrow Show medewerkers

Het was een genoegen om als presentator op te treden tijdens het inspirerende en interactieve evenement van NIBC Bank, The Tomorrow Show. Het was geweldig om te zien hoe alle medewerkers betrokken waren bij de presentatie van de nieuwe corporate values en hoe ze werden erkend en beloond voor hun harde werk. Een fantastisch voorbeeld van een bedrijf dat zich inzet voor het creëren van een positieve werkcultuur.

NIBC Tomorrow Show medewerkers
Presentator Top Employers Certification Dinner Germany

Presentator Top Employers Certification Dinner Germany

Düsseldorf, es war ein Riesenerfolg! 🎊🔝 Most of the conferences hosted by me are in Dutch but one third is in English 🇬🇧. On February 6th, 2020 I had the honour to be the master of ceremony for the TopEmployers Certification Dinner DACH (Germany, Austria & Zwitserland) and so the main language was German. It was a great evening with al certified companys who came to get their well deserved seal! The music was brilliant by Indigo Jazz Lounge and the venue Rheinterrasse Düsseldorf was a splendid location for this evening. Main task during a festive dinner is to let everybody enjoy their dinner and hand over hundreds of awards. That is a huge challenge but the team managed. Huge thanks to Sharon Fischel @Top Employers DACH for the faith. The german crew & team and Nederlands Debat Instituut for the booking! Bis nächstes Jähr 💪🏻

Presentator A Brand New Decade: Nieuwjaarsreceptie

A Brand New Decade! 🌟 Dat ligt voor ons én was de titel van de nieuwjaarsbijeenkomst die ik mocht hosten voor het Genootschap voor Eventmanagers in het prachtige nieuwe Capital C in Amsterdam. Op 20 januari 2020 spraken ruim 250 eventmanagers zich uit over het topjaar 2020 voor de eventbranche met geweldige events in Nederland en we raakten massaal geïnspireerd door het emotionele verhaal van Saroo Brierley die vertelde over zijn verhaal als verdwaald 5 jarig jongetje en hoe hij van India werd geadopteerd in Australië. We raakten aan de praat, hebben het jaar afgetrapt, werden geïnspireerd en aan het denken gezet. En we ontdekten een geweldige nieuwe locatie in het hart van onze hoofdstad! Dank aan Genootschap voor Eventmanagers G14 Platform Cultuur Locaties en 📸: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Presentator A Brand New Decade: Nieuwjaarsreceptie
Presentator Horst aan de Maas Ondernemersprijs

Presentator Horst aan de Maas Ondernemersprijs

Op 21 november mocht ik voor de 2e keer de Ondernemersprijs Horst aan de Maas presenteren, met dit jaar het thema Mens & Dier. Met dit thema wil de Adviesraad ondernemers voordragen die actief zijn in de dierlijke sector en wel in de breedste zin van het woord. Er werden maar liefst twee ondernemersprijzen uitgereikt. Naast de ondernemersprijs werd er ook een prijs voor de jonge ondernemer onder de 35 jaar en die minder dan 5 jaar bezig is. De jonge ondernemers mochten een pitch houden en middels het interactieve stemsysteem Buzzmaster koos het publiek de winnaar. De Jonge Ondernemersprijs ging naar Ruud Lenssen Documentaires en de Ondernemersprijs 2019 ging naar Nieuw Gemengd Bedrijf.

Nationaal Windenergie duo presentatie met Kim Coppes

Een duo-presentatie! Het gebeurt een paar keer per jaar. Dit keer mocht ik samen met collega Kim Coppes de dag begeleiden.

Op 17 april vond in het Feyenoord Stadion Rotterdam het Nationaal Windenergie Event plaats. Een dag met grote aanwezigheid van spelers, interessante discussies en complexe uitdagingen.

Kortom: genoeg ideeën om verdere ‘windactiviteiten’ te ontplooien binnen het Rotterdamse. En zoals je ziet in de woordwolk was en is draagvlak inmiddels een zeer belangrijk onderdeel van de transitie en werd dus uitgebreid besproken door ons.

Meer info
Nationaal Windenergie duo presentatie met Kim Coppes
Laad meer cases