Cases: Presentator

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de online, hybride en live congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Klimaatneutraal Den Haag 2030: Donatello Piras Leidt Haagse Klimaattafel

Klimaatneutraal Den Haag 2030: Donatello Piras Leidt Haagse Klimaattafel

De Haagse Klimaattafel op 28 november, georganiseerd door Kickstad en geleid door dagvoorzitter Donatello Piras, was een dynamische stap naar het realiseren van het Haags Klimaatakkoord. Deze bijeenkomst, gehouden in Amare, een duurzaam cultureel centrum, markeerde een sleutelmoment in de missie van Den Haag om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Deelnemers van diverse professionele organisaties deelden hun klimaatvoornemens voor 2024 tijdens een gezamenlijke lunch, gevolgd door een inspirerende presentatie van Geiske Bouma. Met gespreksleiders zoals Stefan Wijers en Monique Verhoef werd er hard gewerkt aan het vormen van afspraken tussen verschillende partijen, resulterend in een energieke sfeer en concrete vooruitgang. De voortzetting van deze positieve energie is gepland voor 12 december, als volgende stap naar een klimaatneutraal Den Haag.

Meer info

Dutch Podcast Awards 2023 gehost door Donatello Piras

De Dutch Podcast Awards, georganiseerd door BNR Nieuwsradio en gehouden in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum, waren een ware viering van de Nederlandse podcastindustrie. De avond, gepresenteerd door podcastmaker Donatello Piras, belichtte het talent en de diversiteit binnen de podcastwereld. Met een nieuwe opzet, waarbij een vakjury de winnaars bepaalde, werd een duidelijke kwaliteitsslag gemaakt. Hoogtepunten waren onder meer de erkenning van ‘Napleiten’ als beste podcast, geprezen om zijn unieke en niet-sensatiebeluste kijk op strafprocessen, en ‘De liefde van nu’, winnaar in de categorie Interview. Deze vernieuwde benadering, waarbij publieksstemmen alleen de publieksprijs bepalen, zorgt voor een betere afspiegeling van de kwaliteit in de branche, wat de Awards een nog prestigieuzer karakter geeft. Kijk hier voor alle winnaars!

Meer info
Dutch Podcast Awards 2023 gehost door Donatello Piras
Lawyers Tour al 10 jaar een juridisch succes voor de startende advocaat in Nederland

Lawyers Tour al 10 jaar een juridisch succes voor de startende advocaat in Nederland

Donatello Piras is al meer dan 10 jaar de gastheer van het Juridische Interviewprogramma: Lawyers Tour, verbonden aan de start van de Beroepsopleiding Advocatuur. Tijdens dit programma, een juridische variant op College Tour, krijgen Advocaat Stagiairs de kans om inspirerende gasten uit de juridische wereld te interviewen. Enkele prominente gasten die de revue zijn gepasseerd, onder leiding van Donatello Piras, zijn onder andere oud-minister van Justitie Ferd Grapperhaus, Martijn Snoep van de ACM en Marjan Olfers. Onlangs was strafrechtadvocaat Natacha Harlequin te gast, waarbij boeiende onderwerpen als work-life balance, diversiteit, en de veranderingen in de advocatuur en maatschappij werden besproken.

Meer info

Leiderschapsfestival Belastingdienst inspireert tussen ambitie en realisme

Donatello Piras was dagvoorzitter tijdens het Leiderschapsfestival. Zijn vaardigheden als presentator en interviewer hebben de dag tot een inspirerende en waardevolle ervaring gemaakt voor leidinggevenden van de Belastingdienst, Douane Nederland, Dienst Toeslagen en het Ministerie van Financiën. Donatello leidde boeiende gesprekken met gasten zoals Peter Smink, Sezen Tas, Marnix van Rij en Bas van den Dungen, waardoor we nieuwe inzichten en ideeën konden opdoen.

Het festival bood ook een breed scala aan workshops, gegeven door medewerkers, voor medewerkers. Dit zorgde voor een dynamische en interactieve sfeer waarin we van elkaars expertise konden leren. Daarnaast hebben inspirerende sprekers zoals Charlotte Staats en Joris Luyendijk ons geïnspireerd met hun verhalen.

Het festivalterrein zelf was bruisend met stands en activiteiten, waardoor er altijd iets te ontdekken en te beleven was. De optredens van MC Typhoon en Lev Avitan voegden een extra dimensie toe met hun meeslepende optredens. Bovendien droeg het mooie weer bij aan de feestelijke sfeer en maakte het de dag helemaal compleet.

Leiderschapsfestival Belastingdienst inspireert tussen ambitie en realisme
Donatello Piras schittert tijdens spectaculair Trifinance 21 jaar Event

Donatello Piras schittert tijdens spectaculair Trifinance 21 jaar Event

Donatello Piras schitterde als gastheer tijdens het spectaculaire Trifinance 21 jaar Event in de Kromhouthal in Amsterdam. Het evenement was een groot succes met meer dan 750 enthousiaste collega’s uit Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. De voorbereidingen waren intens, maar het resultaat was verbluffend. Met een privé trein, vluchten, bussen en boten was het een grootschalige productie. Donatello Piras zorgde voor een energieke en vakkundige presentatie in meerdere talen terwijl het topteam van D&B Eventmarketing en partners bijdroegen aan het succes. Oprichter Gert Smit nam op deze avond afscheid als actieve bestuurder van Trifinance. Het was een onvergetelijke avond waar met trots op teruggekeken kan worden.

Foto: D&B Events / Nico Alsemgeest

NIBC Tomorrow Show medewerkers

Het was een genoegen om als presentator op te treden tijdens het inspirerende en interactieve evenement van NIBC Bank, The Tomorrow Show. Het was geweldig om te zien hoe alle medewerkers betrokken waren bij de presentatie van de nieuwe corporate values en hoe ze werden erkend en beloond voor hun harde werk. Een fantastisch voorbeeld van een bedrijf dat zich inzet voor het creëren van een positieve werkcultuur.

NIBC Tomorrow Show medewerkers
Donatello host de Appathon 2020

Donatello host de Appathon 2020

In het weekend van 18 en 19 april 2020 organiseerde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waar 7 appbouwers werken aan een app die de GGD moet helpen.

Donatello nam dit weekend de presentatie van de livestream voor zijn rekening. Op locatie ging hij in gesprek met de app bouwers, de specialisten & experts en ook minister de Jonge. Het publiek mocht vragen insturen en deden dit ook. Meer dan 2000 vragen werden gemonitord door Donatello en het team die hun uiterste best deden deze terug te laten komen in de uitzending.

Presentator Top Employers Certification Dinner Germany

Düsseldorf, es war ein Riesenerfolg! 🎊🔝 Most of the conferences hosted by me are in Dutch but one third is in English 🇬🇧. On February 6th, 2020 I had the honour to be the master of ceremony for the TopEmployers Certification Dinner DACH (Germany, Austria & Zwitserland) and so the main language was German. It was a great evening with al certified companys who came to get their well deserved seal! The music was brilliant by Indigo Jazz Lounge and the venue Rheinterrasse Düsseldorf was a splendid location for this evening. Main task during a festive dinner is to let everybody enjoy their dinner and hand over hundreds of awards. That is a huge challenge but the team managed. Huge thanks to Sharon Fischel @Top Employers DACH for the faith. The german crew & team and Nederlands Debat Instituut for the booking! Bis nächstes Jähr 💪🏻

Presentator Top Employers Certification Dinner Germany
Presentator A Brand New Decade: Nieuwjaarsreceptie

Presentator A Brand New Decade: Nieuwjaarsreceptie

A Brand New Decade! 🌟 Dat ligt voor ons én was de titel van de nieuwjaarsbijeenkomst die ik mocht hosten voor het Genootschap voor Eventmanagers in het prachtige nieuwe Capital C in Amsterdam. Op 20 januari 2020 spraken ruim 250 eventmanagers zich uit over het topjaar 2020 voor de eventbranche met geweldige events in Nederland en we raakten massaal geïnspireerd door het emotionele verhaal van Saroo Brierley die vertelde over zijn verhaal als verdwaald 5 jarig jongetje en hoe hij van India werd geadopteerd in Australië. We raakten aan de praat, hebben het jaar afgetrapt, werden geïnspireerd en aan het denken gezet. En we ontdekten een geweldige nieuwe locatie in het hart van onze hoofdstad! Dank aan Genootschap voor Eventmanagers G14 Platform Cultuur Locaties en 📸: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Presentator Horst aan de Maas Ondernemersprijs

Op 21 november mocht ik voor de 2e keer de Ondernemersprijs Horst aan de Maas presenteren, met dit jaar het thema Mens & Dier. Met dit thema wil de Adviesraad ondernemers voordragen die actief zijn in de dierlijke sector en wel in de breedste zin van het woord. Er werden maar liefst twee ondernemersprijzen uitgereikt. Naast de ondernemersprijs werd er ook een prijs voor de jonge ondernemer onder de 35 jaar en die minder dan 5 jaar bezig is. De jonge ondernemers mochten een pitch houden en middels het interactieve stemsysteem Buzzmaster koos het publiek de winnaar. De Jonge Ondernemersprijs ging naar Ruud Lenssen Documentaires en de Ondernemersprijs 2019 ging naar Nieuw Gemengd Bedrijf.

Presentator Horst aan de Maas Ondernemersprijs
Nationaal Windenergie duo presentatie met Kim Coppes

Nationaal Windenergie duo presentatie met Kim Coppes

Een duo-presentatie! Het gebeurt een paar keer per jaar. Dit keer mocht ik samen met collega Kim Coppes de dag begeleiden.

Op 17 april vond in het Feyenoord Stadion Rotterdam het Nationaal Windenergie Event plaats. Een dag met grote aanwezigheid van spelers, interessante discussies en complexe uitdagingen.

Kortom: genoeg ideeën om verdere ‘windactiviteiten’ te ontplooien binnen het Rotterdamse. En zoals je ziet in de woordwolk was en is draagvlak inmiddels een zeer belangrijk onderdeel van de transitie en werd dus uitgebreid besproken door ons.

Meer info

Top Employer Dinner 2019: a festive business event!

On February 14, 2019 Donatello hosted the Global Certification Dinner 2019 which was held at the Beurs van Berlage in Amsterdam.
This dinner was a celebration of the Top Employers 2019. HR Elite from national and multinational leading organisations were invited to this dinner.
At this festive annual business event in honour of the achievements of HR, organisations were certified with excellent employee conditions.

Top Employer Dinner 2019: a festive business event!
Laad meer cases