Ik presenteer het nieuwe SBS6-programma GoedNieuws Vandaag

In een wereld waarin we dagelijks worden overspoeld met negatief nieuws, is het hoog tijd voor een frisse blik. Vanaf maandag 2 oktober presenteer samen met Nikki Herr het nieuwe SBS6-programma GoedNieuws Vandaag. Iedere werkdag brengen we live om 18:00 uur actuele, optimistische ontwikkelingen onder de aandacht. 

Wat kun je verwachten?

Verwacht geen naïeve onderwerpen waarin door een roze bril naar de werkelijkheid gekeken. Het programma richt zich juist op actuele, journalistieke onderwerpen met een nadrukkelijke focus op positieve ontwikkelingen. Denk aan wetenschappelijke doorbraken op medisch vlak, duurzame vredesonderhandelingen of een inzamelingsactie om een buurtbewoner te helpen. Alles kan voorbijkomen, van een lokale actualiteit tot optimistisch wereldnieuws. GoedNieuws Vandaag laat geen positieve gebeurtenis onopgemerkt.

De redactie en gezichten van GoedNieuws Vandaag

De redactie van GoedNieuws Vandaag werkt samen met partners zoals StemWijzer, #Usethenews, Centraal Bureau voor de Statistiek, Bright Vibes en de Universiteit van Nederland. Correspondenten van De Telegraaf verzamelen speciaal voor dit programma goed nieuws van over de hele wereld.

Naast Nikki en ik, delen ook andere bekende journalisten zoals Sofie van den Enk, Rens de Jong, Raymond Mens en Talitha Muusse het goede nieuws. Daarnaast hebben zo’n twintig inhoudelijke experts uit de praktijk zich verbonden aan het programma. Iedere dag ontvangen we een andere expert om het goede nieuws in zijn of haar vakgebied te brengen.

Er is behoefte aan goed nieuws 

Hoofdredacteur Marc Veeningen benadrukt de inzet van het team en het belang van positiviteit in het nieuws. “Uit onderzoek blijkt dat veel kijkers en lezers genoeg hebben van de negativiteit. Wij gaan deze uitdaging aan en zijn er klaar voor.” GoedNieuws Vandaag wordt geproduceerd door Talpa TV Productions en biedt een verfrissend perspectief in het dagelijkse nieuwslandschap. Mis het niet! Vanaf 2 oktober, iedere werkdag om 18.00 uur live op SBS6.