Training Succesvol Opereren in de Media

Word een ster in mediapresentatie met Donatello Piras

Wil jij je mediapresentatie naar een hoger niveau tillen? Dan is de Training Succesvol Opereren in de Media dé keuze voor jou.

Ontspannen voor camera of microfoon

Zelfs in deze tijd van veel (sociale) media is het niet de grootste hobby van iedere professional om je verhaal te doen voor de camera of microfoon. En dat is zonde. Want juist via de media bereik je soms je doelgroep en kun je zaken toelichten of nuanceren.

In deze mediatraining leer je:

 • Overtuigender te opereren voor de microfoon en camera
 • Ontspannen voor de camera staan
 • Meer zelfvertrouwen uit te stralen tijdens een interview

In deze mediatraining leer je geen trucs, je leert je eigen karakter te gebruiken en je sterke punten uit te vergroten. Want ontspannen staan voor de camera is belangrijk. Maar daarnaast wil je overtuigen. Na afloop van de training geef je de volgende keer niet direct het nummer van je collega aan de journalist, maar sta je er zelf vol zelfvertrouwen.

Inhoud van de training

Effectief een boodschap overbrengen

Een belangrijk onderdeel van deze training is het beheersen van sterke argumentatie en het effectief overbrengen van je boodschap. Donatello Piras is een ervaren trainer en expert op het gebied van overtuigen, presenteren en argumentatie. Hij deelt zijn waardevolle kennis en inzichten om jouw mediapresentatie te verbeteren en hij geeft je persoonlijke feedback en coaching.

Met praktische oefeningen

Tijdens de Training Succesvol Opereren in de Media leer je niet alleen de theoretische basisprincipes van mediapresentatie, maar krijg je ook praktische oefeningen om je vaardigheden in de praktijk te brengen. Je leert hoe je je boodschap helder en krachtig kunt formuleren, hoe je jezelf kunt presenteren op camera en hoe je kunt omgaan met lastige interviewvragen. Daarnaast krijg je inzicht in effectieve communicatiestrategieën en technieken om je verhaal impactvol over te brengen. Donatello deelt ook de 10 tips voor een succesvol interview en er is ruim aandacht voor de praktijk door te oefenen. We werken hierin samen met professionele cameramensen om de training zo effectief mogelijk te houden.

Programma

Programma training opereren in de media

 • Voorbereiding op mediapresentaties
 • Effectieve boodschapontwikkeling
 • Omgaan met de media en interviewtechnieken
 • Praktijkoefeningen met camera
 • Presentatietechnieken voor de camera
 • Strategieën voor impactvolle communicatie
 • Omgaan met lastige interviewvragen
 • Wrap-up en laatste tips

Voor wie?

Training voor professionals

De training is geschikt voor professionals die regelmatig te maken hebben met mediaoptredens, zoals woordvoerders, leidinggevenden, experts en beleidsmakers in zowel de publieke als de private sector. Na het volgen van deze training ben je in staat om zelfverzekerd en overtuigend te opereren in de media, wat van onschatbare waarde kan zijn voor je reputatie en het bereiken van je doelstellingen.

Resultaat

Resultaat na de training opereren in de media

 • Presenteer je zelfverzekerd en overtuigend in de media
 • Formuleer je je boodschap helder en effectief
 • Beheers je effectieve interviewtechnieken
 • Weet je om te gaan met lastige interviewvragen
 • Breng je je verhaal impactvol over op camera

Persoonlijke presentatiestijl

Je leert technieken die passen bij jouw persoonlijke presentatiestijl en situatie. Door middel van praktijkoefeningen met een cameraman krijg je inzicht in je sterke punten en ontwikkelpunten. Je wordt getraind in het improviseren tijdens mediaoptredens en leert effectief om te gaan met uitdagende situaties en weerstand.

Benut je potentieel en word een ster in mediapresentatie met de Training Succesvol Opereren in de Media met Donatello Piras.

Prijzen

Wat kost de training opereren in de media

Een dagdeel personal training kost € 995,-. Een halve dag incompany training is ook mogelijk voor
€ 1.599,-. Voor een hele dag is de investering € 2.695,00. Dit is inclusief voorbereiding, intake en de training zelf.

Tarieven zijn exclusief BTW.

Waarom Donatello als trainer?

Trainer Donatello Piras

Donatello Piras is dé trainer bij uitstek voor een training in mondelinge communicatie, argumenteren, debatteren, pitchen, presenteren en mediatraining. Zijn unieke meerwaarde komt voort uit zijn ervaring als trainer én zijn eigen wekelijkse podiumoptredens en verschijningen in de media. Deze combinatie zorgt ervoor dat Donatello niet alleen theoretische kennis heeft, maar ook praktische inzichten uit de eerste hand deelt.

Geef je communicatieve vaardigheden een boost

Met zijn inspirerende en interactieve aanpak weet Donatello deelnemers te begeleiden bij het versterken van hun presentatievaardigheden, het opbouwen van overtuigende argumenten en het effectief omgaan met de media. Als trainer die zelf regelmatig in de schijnwerpers staat, begrijpt Donatello als geen ander hoe hij anderen kan helpen om te excelleren in mondelinge communicatie. Kies voor Donatello Piras en geef jouw communicatieve vaardigheden een krachtige boost.

Humanitas:

"Dynamisch, goede aansluiting bij publiek."

Rotterdam School of Management, Erasmus University:

"Enthousiaste verschijning met gevoel voor interactie."

Jong ondernemen:

"Betrokken, enthousiast, goed geïnformeerd en sprak de doelgroep goed aan!"