Cases: Zorg

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de online, hybride en live congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Politiek Café: vertrouwen als sleutelwoord in de Eerstelijns Zorg

Politiek Café: vertrouwen als sleutelwoord in de Eerstelijns Zorg

In het hart van politiek Den Haag organiseerde de Eerstelijnscoalitie, in samenwerking met Bouf Legal en onder leiding van Donatello Piras als dagvoorzitter, een baanbrekend Politiek Café. Centraal stond de urgente vraag: Hoe kunnen we opnieuw de dialoog aangaan over verantwoording in de zorg? Het evenement bracht Tweede Kamerleden, zorgaanbieders en belangrijke stakeholders samen om deze uitdaging te adresseren.

(meer…)

Lees verder

Donatello Piras en Suse van Kleef leiden Grote Zorgdebat 2023

Het Grote Zorgdebat 2023, vakkundig gepresenteerd door Donatello Piras en Suse van Kleef, was een cruciale gebeurtenis in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Dit evenement, gehouden in het Beatrix Theater, trok meer dan 1500 zorgprofessionals en duizenden online kijkers. De presentatoren faciliteerden effectief de discussie tussen vertegenwoordigers van 9 politieke partijen, gericht op de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg. De interactieve en diepgaande debatten toonden diverse visies en plannen, wat cruciaal is voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd in de gezondheidszorg. Het debat was georganiseerd door 22 zorgkoepels van huisartsen tot patientenfederatie en van de GGD tot Zorgverzekeraars Nederland. Kijk hier het Zorgdebat 2023 terug!

Meer info
Donatello Piras en Suse van Kleef leiden Grote Zorgdebat 2023
Medirisk Jubileum Congres

Medirisk Jubileum Congres

Tijdens het jubileumcongres van MediRisk, dat dertig jaar bestaat, stond de vraag centraal hoe we in een complexe wereld oog kunnen blijven houden voor de menselijke maat. Het antwoord lag besloten in de titel van het congres: ‘Beter door vertrouwen’. Het congres bood een platform aan toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland om te reflecteren op thema’s als complexiteit, leiderschap, veerkracht en een beter begrip van de dagelijkse zorgpraktijk. Donatello Piras was de dagvoorzitter tijdens het evenement, dat plaatsvond in Tivoli Utrecht.

Bekijk video

Vebego Leadership Conference

Het driedaagse evenement was de Leadership Conference 2022, waarbij management uit Nederland, Duitsland en Zwitserland aanwezig was. Donatello Piras was de dagvoorzitter tijdens deze interactieve conferentie, waarbij externe sprekers en workshops werden georganiseerd. Daarnaast gaf het management een update over de strategie. Het evenement vond plaats op de geboortegrond van de organisatie op Kasteel Cortenbach in Limburg en richtte zich op uitdagingen in de markt, impactambities en het samen bouwen van verhalen.

Bekijk video
Vebego Leadership Conference
Duurzame Zorgcongres VWS

Duurzame Zorgcongres VWS

Donatello Piras leidde op 6 oktober 2022 het congres ‘Groen doen leer je van elkaar’, georganiseerd door VWS. Het congres bood een interessant programma met onder andere een vooruitblik naar de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 en boeiende sessies over wetenschap & klimaatverandering. De kunstzinnige opening én afsluiting door studenten zorgde voor een bijzondere sfeer. Het congres bood veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Avans + Zorgbijeenkomst

Donatello Piras leidde op ontspannen wijze het event van Yomema en Avans+. Het was een bijzondere bijeenkomst waarin zorginstellingen en studenten werden geïnformeerd over het wonen, leren en werken concept van Indonesische verpleegkundigen in Nederland. De aanwezigheid van de Indonesische ambassadeur en de directeur-generaal van het ministerie van gezondheid Indonesië maakten het event extra speciaal.

Meer info
Avans + Zorgbijeenkomst
ECP Jaarfestival

ECP Jaarfestival

Het ECP Jaarfestival was een groot succes met bijna 800 bezoekers die kennis hebben gedeeld en genetwerkt hebben. Donatello Piras leidde het event op een professionele en inspirerende manier. Met minister van EZK Mickey Adriaansens interessante keynote speakers, het uitreiken van awards en de lancering van een manifest was het een dag vol hoogtepunten op het gebied van digitalisering en ethiek.

Bekijk video

Fiscale Bijeenkomst Belastingdienst / NOB

Donatello Piras was een uitstekende dagvoorzitter tijdens het online event van Hollister, georganiseerd in samenwerking met Time to Speak en BBright. Het programma verliep vlekkeloos en deelnemers hadden de kans om vragen te stellen en mee te praten over belangrijke medische onderwerpen. Dankzij Time to Speak kon Hollister zich als een deskundige, betrokken en innovatieve producent profileren en in verbinding blijven met het wereldwijde netwerk. Een geslaagd evenement met waardevolle bijdragen van internationaal gerenommeerde wetenschappers.

Fiscale Bijeenkomst Belastingdienst / NOB

Janssen End of Year Meeting

Donatello Piras leidde de eindejaarsbijeenkomst van Janssen Biologics in Leiden, waarbij medewerkers werden geïnspireerd over medische innovatie, uitdagende projecten en een terugblik op het jaar. Spreker Niek van Adel inspireerde met zijn presentatie over weerbaarheid, terwijl het belang van het bedrijfsuitgangspunt “voor wie doen we het allemaal?” werd benadrukt.

Debatleider tijdens het Grote Zorgdebat 2021

Afgelopen maart, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, organiseerde KNMG het Grote Zorgdebat. Tijdens dit debat trad ik op als debatleider en sprak met kandidaat-Kamerleden over hun ideeën voor de toekomst van zorg.

Meer info
Debatleider tijdens het Grote Zorgdebat 2021
Donatello host de Appathon 2020

Donatello host de Appathon 2020

In het weekend van 18 en 19 april 2020 organiseerde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waar 7 appbouwers werken aan een app die de GGD moet helpen.

Donatello nam dit weekend de presentatie van de livestream voor zijn rekening. Op locatie ging hij in gesprek met de app bouwers, de specialisten & experts en ook minister de Jonge. Het publiek mocht vragen insturen en deden dit ook. Meer dan 2000 vragen werden gemonitord door Donatello en het team die hun uiterste best deden deze terug te laten komen in de uitzending.

Donatello Piras voor de derde keer dagvoorzitter tijdens Huyd Congres 2019

Op zaterdag 16 maart 2019 vond HUYD Congres 2019, het meest innovatieve evenement op het gebied van huidverzorging, van het jaar plaats! Bedoeld voor de huid professional om zichzelf op een unieke manier te verrijken met de laatste inzichten op het gebied van de cosmedische huidzorg.

Ongeveer 700 huid professionals hebben deze dag bijgewoond!

Doelgroep van het congres zijn álle professionels die binnen de huidzorg werkzaam zijn en voor huid professionals in opleiding.
Het HUYD Congres is geaccrediteerd voor huidtherapeuten.

Donatello Piras voor de derde keer dagvoorzitter tijdens Huyd Congres 2019
Philips Smart Talks ’19: Het dentale innovatie en inspiratie event

Philips Smart Talks ’19: Het dentale innovatie en inspiratie event

SmartTalks was een dag vol inspiratie. Met interessante sprekers & leuke workshops. Het thema was: Een reis door het leven.

Sprekers belichtten vanuit hun vakgebied de tandheelkundige en psychologische aspecten van de verschillende levensfases. Prenataal, kindertijd, pubertijd, volwassenen en ouderen. Met deze inzichten kun je als tandarts en mondhygiënist je behandeling en communicatie nog beter afstemmen op de patiënt die je in de stoel krijgt. Want bij elke fase hoort natuurlijk een gezonde en functionele mond.

Dit congres vond plaats op 18 januari 2019 in Evoluon Eindhoven.

Laad meer cases