Cases: Congres

Donatello staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter & presentator. Zie hier een impressie van de online, hybride en live congressen, bijeenkomsten en debatten waar hij aan verbonden is.

In de meeste gevallen leidt hij de dag en zit Donatello graag ruim van te voren aan tafel om het programma vorm te geven, advies te geven en de inhoud goed te krijgen. Voor scherpe interviews, geweldige programma’s en altijd interactief!

Donatello Piras leidt X-LAB SESSION op NXT MICE

Donatello Piras leidt X-LAB SESSION op NXT MICE

Tijdens het NXT MICE event leidde Donatello Piras een interactieve X-LAB SESSION over de toekomst van de MICE-branche, met een focus op economische en financiële uitdagingen. De MICE branche gaat over Meetings, Incentives, Congres en Exhibitions.
De sessie vond plaats in een dynamische setting waar deelnemers via stellingen oplossingen bedachten voor actuele problemen in de branche. Deze ideeën werden vervolgens geveild, waarbij de Top-3 beste ideeën werden geselecteerd en besproken.

De sessie bood waardevolle inzichten en praktische adviezen voor professionals in de evenementenindustrie, en creëerde een platform voor het delen van innovatieve oplossingen die bijdragen aan de financiële duurzaamheid en groei van de MICE-industrie.

Voor meer informatie, bezoek NXT MICE

Chapter Zero Jaarevent 2024: Commissarissen en Maatschappelijk Debat

Het Chapter Zero Jaarevent 2024, gehouden in de iconische Euromast in Rotterdam, bracht experts en commissarissen samen om de rol van toezichthouders in het maatschappelijke debat te bespreken. Onder het thema “De maatschappelijke antenne van de commissaris: verschoven of verlopen?” deelden sprekers zoals Farid Tabarki, Linda Steg, Arnoud Boot en Werner Schouten hun inzichten over duurzaamheid, governance en de druk die maatschappelijke ontwikkelingen uitoefenen op bedrijven. Het evenement bood een platform voor diepgaande discussies onder de Chatham House Rules, waardoor deelnemers vrij konden spreken en leren.

Donatello Piras fungeerde als dagvoorzitter en zorgde voor een soepel verloop van het programma. Zijn ervaring en dynamische presentatie zorgden voor een levendige interactie tussen sprekers en publiek, en maakten complexe onderwerpen toegankelijk. Zijn betrokkenheid droeg significant bij aan het succes van het evenement, door een inspirerende en verbindende sfeer te creëren.

Chapter Zero Jaarevent 2024: Commissarissen en Maatschappelijk Debat
Donatello leidt internationale FeedTechnoVision 2024 in Bangkok over duurzame diervoederproductie

Donatello leidt internationale FeedTechnoVision 2024 in Bangkok over duurzame diervoederproductie

Donatello Piras nam de rol van moderator op zich tijdens het tweedaagse internationale congres FeedTechnoVision 2024, dat zich concentreerde op de toekomst van duurzame diervoederproductie in Zuidoost-Azië en de rest van de wereld. Het evenement, gehost in Bangkok, Thailand, en online toegankelijk, bracht experts en toonaangevende sprekers samen om inzichten te delen over het verbeteren van efficiëntie en duurzaamheid in diervoederfabrieken zowel qua vee als in het water. (meer…)

Lees verder

Donatello Piras leidt succesvolle 24e editie van congres: Toekomst van het Betalingsverkeer

Op de historische locatie van de Beurs van Berlage in Amsterdam vond de 24e editie van het jaarlijkse congres “Toekomst van het Betalingsverkeer” plaats, waarbij Donatello Piras zijn rol als dagvoorzitter vervulde. Het evenement, dat bekend staat als dé ontmoetingsplaats voor Payment Professionals in Nederland, was wederom een groot succes met een uitverkochte zaal.

(meer…)

Lees verder
Donatello Piras leidt succesvolle 24e editie van congres: Toekomst van het Betalingsverkeer
Succesvol Nationaal Waterstof Congres 2023 met Donatello Piras

Succesvol Nationaal Waterstof Congres 2023 met Donatello Piras

Op 21 november heb ik als dagvoorzitter het Nationaal Waterstof Congres in de Jaarbeurs Utrecht geleid. Verschillende partijen uit de hele waterstofketen kwamen hier samen. Om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken op de waterstoftransitie in Nederland en Europa. Inspirerende keynotes, rondetafelgesprekken en netwerkmomenten maakten van dit congres een groot succes.
(meer…)

Lees verder

Jaarcongres Betaalvereniging in teken van Tijd voor Toegankelijkheid

Het Jaarcongres 2023 van Betaalvereniging Nederland, gehouden op 15 november, stond in het teken van het thema “Tijd voor toegankelijkheid”. Dagvoorzitter Donatello Piras verzorgde de opening en gaf daarna de vloer aan Guido Bosch van ING Nederland. Belangrijke momenten van het congres omvatten updates over het programma Toegankelijk Bankieren, elevator-pitches van experts uit de bankwereld over hun gerealiseerde projecten, en inzichten over de uitdagingen van de European Accessibility Act voor banken. Houda Noussi zorgde voor een poëtisch intermezzo. Interessante presentaties werden gegeven over nieuwe technologieën in bankapps, met een focus op toegankelijkheid en het gebruik van AI in het bankwezen door Vincent Everts. Het congres werd afgesloten met een actief panelgesprek onder leiding van Donatello Piras over de voortgang in toegankelijk bankieren waarbij ook het publiek een uitgebreide rol had.

Meer info Bekijk video
Jaarcongres Betaalvereniging in teken van Tijd voor Toegankelijkheid
Vebego Leadership Conference

Vebego Leadership Conference

De jaarlijkse Vebego Leadership Conference bracht senior executives bijeen op het hoofdkantoor van Vebego in Kasteel Cortenbach, Limburg, onder leiding van Donatello Piras en de Executive Board. Gedurende deze bijeenkomst werden deelnemers geïnformeerd over de visie, strategie, merkverhaal, cultuur en overtuigingen van Vebego. Het hoogtepunt was de uitreiking van de Finy Goedmakers Impact Award, die het meest inspirerende en impactvolle project binnen Vebego beloont.

Bekijk video

Donatello leidt goed bezocht Warmtecongres over de transitie

Op 12 oktober heb ik als dagvoorzitter de 16e editie van het Nationaal Warmte Congres in het Orpheus theater Apeldoorn geleid. Ik mocht het congres voor de 8ste keer leiden. Tijdens interactieve sessies gingen bezoekers met elkaar in gesprek. Zo kwamen aan de hand van praktijkcases alle do’s en dont’s aan bod. (meer…)

Lees verder
Donatello leidt goed bezocht Warmtecongres over de transitie
Donatello leidt congres ‘Vrijheid & Recht’ voor CPO in Stedelijk Amsterdam

Donatello leidt congres ‘Vrijheid & Recht’ voor CPO in Stedelijk Amsterdam

Op het congres ‘Vrijheid & recht’ in het Stedelijk Museum Amsterdam, op donderdag 6 april 2023, bracht dagvoorzitter Donatello Piras sprekers uit verschillende vakgebieden samen om hun expertise en visie te delen. De thema’s klimaatcrisis, privacy en internationale sancties stonden centraal. Deze actuele onderwerpen raken zowel de samenleving als de dagelijkse praktijk van juristen. Het congres bood een waardevol platform om stil te staan bij deze vraagstukken en zo de rechtsstaat te waarborgen, zoals Maxim Februari benadrukte: “Praten over recht is essentieel voor behoud van de rechtsstaat.”

Meer info

Donatello leidt de online Leadership Conference voor Vebego vanuit Roermond

Donatello Piras heeft met verve de online Vebego Leadership Conference vanuit het ECI Roermond geleid. Hij interviewde topbestuurders uit vier landen, waaronder CEO Ton Goedmakers, Chief Value Officer Sirka Hintze, CPCO Poleanne Vluggen en COO’s uit Duitsland, Zwitserland, Nederland en België. Naast het bespreken van resultaten en vooruitkijken, werden er ook inspirerende projecten en successen gedeeld uit alle Vebego-landen. Vebego kijkt tevreden terug op de online VLC en waardeert de samenwerking met Donatello. In september ontmoeten ze elkaar live in Voerendaal.

Bekijk video
Donatello leidt de online Leadership Conference voor Vebego vanuit Roermond
Donatello Piras leidde op succesvolle wijze het NOB Jaarcongres 2023

Donatello Piras leidde op succesvolle wijze het NOB Jaarcongres 2023

Donatello Piras leidde op succesvolle wijze het NOB Jaarcongres 2023, waar ruim 600 deelnemers aanwezig waren. Het diverse programma bood een mix van sprekers, discussies en interactieve sessies. Piras betrok het publiek vanaf het begin via Mentimeter. Hoogtepunten waren onder andere de jaarrede van voorzitter Niels Boef en een inspirerend interview met staatssecretaris Marnix van Rij. Er werd dieper ingegaan op knelpunten in wet- en regelgeving en veranderingen in het beroep van belastingadviseurs. Het congres werd op een ludieke en interactieve manier afgesloten door Rob Urgert en Joep van Deudekom. Deelnemers en organisatie kijken terug op een geslaagde middag.

Meer info

Medirisk Jubileum Congres

Tijdens het jubileumcongres van MediRisk, dat dertig jaar bestaat, stond de vraag centraal hoe we in een complexe wereld oog kunnen blijven houden voor de menselijke maat. Het antwoord lag besloten in de titel van het congres: ‘Beter door vertrouwen’. Het congres bood een platform aan toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland om te reflecteren op thema’s als complexiteit, leiderschap, veerkracht en een beter begrip van de dagelijkse zorgpraktijk. Donatello Piras was de dagvoorzitter tijdens het evenement, dat plaatsvond in Tivoli Utrecht.

Bekijk video
Medirisk Jubileum Congres
Jaarcongres Betaalvereniging Nederland

Jaarcongres Betaalvereniging Nederland

Donatello Piras opende het jaarcongres van Betaalvereniging Nederland met het thema “Allemaal digitaal?” en interviewde de nieuwe onafhankelijke bestuursvoorzitter, Gotffried Leibbrandt. Sprekers, waaronder strategisch innovatieadviseur Suzanne Verheijden en Chief Digital Officer Jorissa Neutelings, spraken over toegankelijkheid en digitalisering. Joost Rongen van de Oogvereniging presenteerde de resultaten van een gezamenlijk onderzoek en Inge van Dijk van De Nederlandsche Bank sprak over toegankelijkheid van betalingsverkeer voor iedereen. Het congres werd afgesloten met een panelgesprek over toegankelijkheid bij Rabobank en ING.

Congres Slimme Mobiliteit Zeeland

De Conferentie Slimme Mobiliteit in Zeeland vond plaats in CineCity Vlissingen en bood een inspirerend plenair programma met sprekers, waaronder dagvoorzitter Donatello Piras. Het programma omvatte een korte film over de Regionale mobiliteitsstrategie en een keynote van Geert Kloppenburg over toekomstige mobiliteit in Zeeland. Piras leidde ook een vraaggesprek over toekomstige mobiliteit en was mede-afsluiter van het evenement. Workshops en deelsessies vonden plaats na afloop van het plenaire programma.

Congres Slimme Mobiliteit Zeeland
CDA Europa Congres Den Haag

CDA Europa Congres Den Haag

Donatello Piras leidde de CDA-Europaconferentie over Europese strategische autonomie in Den Haag. Met vooraanstaande sprekers, waaronder Minister Wopke Hoekstra en Voorzitter Ursula von der Leyen, werd ingegaan op de uitdagingen van de geopolitieke verschuivingen. Een belangrijk evenement voor het stimuleren van Europese samenwerking en autonomie.

Vebego Leadership Conference

Het driedaagse evenement was de Leadership Conference 2022, waarbij management uit Nederland, Duitsland en Zwitserland aanwezig was. Donatello Piras was de dagvoorzitter tijdens deze interactieve conferentie, waarbij externe sprekers en workshops werden georganiseerd. Daarnaast gaf het management een update over de strategie. Het evenement vond plaats op de geboortegrond van de organisatie op Kasteel Cortenbach in Limburg en richtte zich op uitdagingen in de markt, impactambities en het samen bouwen van verhalen.

Bekijk video
Vebego Leadership Conference
Prime Vision Congres

Prime Vision Congres

Inspiring insights! ✨ All event organisers hope to achieve this. But this time Eddy – Thans & Prime Vision really rocked it! And I had the honour to host it.
The most discussed topics were undoubtedly AI and automation and how this can bring solutions for the growing shortage of personnel our sector faces. At Prime Vision we strongly believe in the developments regarding Dark Warehousing, this was definitely an engaging topic during the day.
Prime Vision proved to be an innovative Dutch pearl to cherish and to keep following.

Bekijk video

DNA Jaarcongres

Donatello Piras was de dagvoorzitter tijdens het Nederlandse Associatie (DNA) Jaarcongres. Het congres vond plaats in de prachtige Koepelgevangenis Arnhem en bood inspiratie, emotie, netwerken, kennis en de nieuwste trends voorbij. Sprekers waren o.a. Alexander Klöpping en Joyce de Ruiter. De aftermovie van het event, gemaakt door Time to Speak, geeft een goed beeld van deze geslaagde dag.

Bekijk video
DNA Jaarcongres
MarketingLive!

MarketingLive!

MarketingLive! conferentie had als thema Bright Perspectives on Marketing. In het ochtendprogramma beklommen o.a. Dorkas Koenen (Rabobank), Thecla Schaeffer en Ralph Rijks (Zalando) het podium onder leiding van moderator Donatello Piras. CMO’s deelden hun visie op het vak en hoe zij als marketeers het verschil kunnen blijven maken.

Nationaal Warmte congres 2021

Vanuit de AHOY in Rotterdam was Donatello op 25 november dagvoorzitter van het Nationaal Warmte Congres.

Nationaal Warmte congres 2021
Laad meer cases